De færreste troede, scoringen talte – nu kan Boston skrive historie

Serien mellem Boston Celtics og Miami Heat skal afgøres i kamp syv. Boston har chancen for at blive det første hold til at vende 0-3 til 4-3.

Du har formentlig sovet godt, men i så fald skal du vide, at du er stået op denne søndag og er gået glip af et medrivende NBA-drama.

For helt utroligt lykkedes det Boston Celtics at fremtvinge en syvende kamp i Eastern Conference-finalerne med en buzzer-beater. Umiddelbart forinden troede få, at det skulle gå sådan.

Med bare tre sekunder tilbage af kamp seks i Miami stod Miami Heat-stjernen Jimmy Butler med tre straffekast. Miami var nede 100-102.

Men Butler stod for presset og satte alle tre straffekast. Det sendte hele Kaseya Center i Miami i ekstase og presset over på Boston-spillerne.

Tæller den?

Efter en timeout blev bolden smidt i hænderne på Marcus Smart. Han vendte næsten 180 grader og sendte bolden af sted mod kurven.

Bolden ramte ringen to gange, men gik ikke i. I stedet hoppede den ud til en hoppende Derrick White, der gjorde alt for at slippe bolden hurtigt i jagten på de to point, der ville sikre en afgørende kamp syv i serien.

Whites forsøg gik i, men mange i Kaseya Center jublede. De var overbevist om, at White ikke havde nået at slippe bolden, inden tiden var gået.

Selv grafikken på tv-skærmen sendte Miami Heat – det lavest seedede hold i slutspillet – i NBA-finalerne med en 4-2-sejr.

De tre dommere stimlede hurtigt sammen. Ingen af dem turde kalde den, men alle tre var de enige om, at scoringsforsøget skulle ses igennem.

Straks efter blev tv-seerne præsenteret for forsøget i langsom gengivelse. Peter Wang, TV 2 Sports basketekspert, som kommenterede kampen, kunne ikke tro sine egne øjne.

- Nej, han når det! Neeeej, Derrick White, udbrød Wang.

Jubel og chance for historieskrivning

Boston-spillerne så det samme som tv-seerne og Peter Wang. De brød ud i vild jubel og omfavnede deres helt. Miami-spillerne var lamslåede.

Umiddelbart efter kom kaldet fra dommerne: good basket. Scoringen talte, og Boston endte med at vinde kampen 104-103.

Dermed har Boston forlænget serien endnu en gang. Det er bare fjerde gang i historien, at et hold er kommet tilbage fra 0-3 til 3-3. Det er aldrig lykkedes et hold at vinde en serie efter at have været bagud 0-3.

Men nu har Boston chancen og så endda på hjemmebane som det første hold nogensinde takket være Derrick White.

- Bolden kom ned til mig, og jeg fik sendt den tilbage mod kurven. Det er det eneste, jeg kan huske, siger Boston-helten om sin afgørende aktion.

Kamp syv i serien spilles natten til tirsdag dansk tid. Der er tip-off klokken 02.30, og du kan se kampen på TV 2 Sport X og TV 2 Play.

Tør du gå glip af den?