Nu kan ’Michael Jordans uægte søn’ skrive NBA-historie

Jimmy Butler og Miami Heat har overrasket alt og alle og kan nu blive det lavest seedede hold nogensinde til at vinde et NBA-mesterskab.

Se NBA-finalerne på TV 2 Play.

Mens Miami Heat helt sensationelt har spillet sig i NBA’s finale, har en kuriøs konspirationsteori fået frisk luft under vingerne på de sociale medier: Er Jimmy Butler, Miamis ubestridt største stjerne, i virkeligheden basketballlegenden Michael Jordans uægte søn?

Også flere amerikanske og internationale medier har beskrevet historien - heriblandt den store spanske sportsavis Marca.

Svaret er dog umiddelbart nej, men rygtet er ikke hevet ud af den blå luft. Faktisk er der flere ting, der næsten passer for godt sammen, men den del vender vi tilbage til.

Først bliver vi nødt til at sætte Miami Heats vej til årets finaleserie i et historisk perspektiv. Miami var nemlig en flad omgang leverpostej i NBA’s grundspil tidligere på året, hvor de blev nummer otte og dermed kun lige akkurat sneg sig med videre til slutspillet.

De fleste eksperter regnede med, at holdet hurtigt ville blive sendt ud af slutspillet, men i stedet udviklede de sig til deciderede favoritdræbere og ekspederede senest mesterskabsfavoritterne fra Boston Celtics ud i semifinalen.

Dermed står Miami Heat nu i NBA’s finale som en af de største sensationer nogensinde, når finaleserien mod Denver Nuggets åbner på torsdag amerikansk tid.

- Det er en sindssygt imponerende. Man kan ikke finde nogen, der gættede på Miami Heat som mester inden slutspillet, men de har selv haft en sindssyg tro på, at det har kunnet lade sig gøre, siger Jens Laulund, basketballekspert på TV 2 Sport.

Fra gaden til NBA-finalen

Miami Heats største stjerne hedder Jimmy Butler, der først nu - i en alder af 33 år - mærker anerkendelsens sødme. Faktisk har han aldrig været anset som nogen topspiller i NBA, men selv de største skeptikere har efterhånden overgivet sig. Det gælder også for Jens Laulund.

- Han har endelig fundet et sted i Miami, der har en træner og en holdmentalitet, som passer til ham. De andre i klubben er lige så skøre, som han selv er. Og så har de satset på ham og gjort ham til deres vigtigste spiller.

Livet har ikke altid været nemt for Butler, der voksede op i den amerikanske forstandsslum med en enlig mor, der smed ham ud af huset, da han blot var 13 år gammel. Så måtte han hoppe fra sted til sted, hvor end der nu var plads, og sådan har han faktisk også gjort igennem hele sin NBA-karriere. Man kan sige, at det først var i 2019, da han skiftede til Miami Heat, at han endelig fandt sig et hjem.

Her fire år efter det skifte står han nu foran sin anden finaleserie som den ultimative frontfigur for Miami Heat, der er blevet NBA’s hårdkogte badboys. Butler er den benhårde primus motor, der pisker frem og tilbage. Og som har pisket sine holdkammerater, når de ikke har leveret en ordentlig indsats.

Og det er her, vi vender tilbage til sammenligningen med NBA-ikonet Michael Jordan.

Jimmy Butler spiller nemlig med en intensitet, der nærmest ikke er set, siden Michael Jordan dominerede NBA i 90’erne. Men sammenligningen stopper ikke her. Her er de tre mest centrale elementer i teorien om et familiært forhold mellem Butler og Jordan.

  1. Det hele startede, da et amerikansk medie i 2016 mente at vide, at Michael Jordan skulle have fået et barn uden for ægteskabet i 1989. Det er samme år, at Jimmy Butler (som aldrig har haft en far) blev født. Ifølge samme hjemmeside betalte Jordan i 13 år penge til Jimmy Butlers mor, der efterfølgende smed ham ud af huset.
  2. De to spillere ligner hinanden tankevækkende meget. Ikke bare er de næsten lige høje og har samme fysik, men de har også samme ansigtsstruktur, som har sat gang i spekulationerne.
  3. Jimmy Butler er noget nær det nærmeste, nutidens NBA kommer på en spiller med samme intensitet, som Michael Jordan spillede med. Det er på grænsen til det maniske. Han jagter alle bolde, som var det den sidste i hans karriere. Han tager aldrig pauser, ligesom Jordan aldrig tog pauser. Og ligesom Jordan virker Jimmy Butler til at være bedst, når der er mest spil. Præcis som i den afgørende kamp mod Boston Celtics, hvor han igen steppede op.

Kan Butler gøre det historiske?

Når NBA’s finaleserie natten til fredag tippes i gang, vil Miami Heat igen være undertippede, men man skal aldrig sige aldrig om Jimmy Butler og holdkammeraterne, der kommer listende som rød/sorte tyve om natten og stjæler den ene kamp efter den anden.

De gjorde det mod Milwaukee Bucks. De gjorde det mod New York Knicks. De gjorde det senest mod Boston Celtics. Nu venter Denver Nuggets, der har præsenteret sig som NBA’s stærkeste hold i denne sæson.

- Nu er der er slet ikke nogen, der tror, at de kan slå Denver Nuggets, og det tro jeg heller ikke. Denver har så åbenlyst spillet bedst, har de bedste spillere og den bedste hjemmebane, men Miami Heat er til gengæld bedst, når alle har dømt dem ude, siger Jens Laulund.

Senest kom det frem, at Jimmy Butler allerede inden slutspillet var begyndt var så overbevist om, at han ville nå til NBA-finalen, at han havde tilbudt finalebilletten til den amerikanske tennisstjerne Coco Gauff.

Det er blot anden gang i NBA’s historie, at et ottende seeded hold er nået til finalen. Senest var New York Knicks i 1999, der tabte med 4-1 i kampe til San Antonio Spurs. Dermed har Miami Heat muligheden for at blive det lavest seedede hold nogensinde til at vinde et NBA-mesterskab.

Det kræver fire sejre over Denver Nuggets. Det vil være Jimmy Butlers første mesterskab, og det vil i så fald være det mest overraskende mesterskab nogensinde i NBA's historie.

Første finale spilles natten til fredag klokken 02.30 og kan ses på TV 2 Sport og TV 2 Play.