Denver tæt på mesterskabet

Efter den tredje sejr over Miami Heat skal Denver Nuggets nu kun bruge én mere for at blive mester.

Denver Nuggets er tæt på at blive mester, efter at holdet fra delstaten Colorado natten til lørdag dansk tid tog sin tredje sejr i finaleserien i NBA-slutspillet over Miami Heat.

Det endte med en udesejr til Denver Nuggets på 108-95 over Miami Heat.

Miami Heat fik dermed ikke udnyttet hjemmebanefordelen og måtte se sig slået af gæsterne, som nu fører 3-1 i det samlede regnskab i finaleserien.

NBA er Nordamerikas bedste basketball-liga, og hver runde i slutspillet spilles i et bedst ud af syv-format. Det betyder, at der skal fire sejre over modstanderholdet til for at vinde runden.

Dermed har Denver Nuggets natten til tirsdag dansk tid mulighed for at gøre det af med Miami Heat i finaleserien.

Her spilles seriens femte kamp, og med Denver Nuggets på hjemmebane er der fra bookmakerne ikke megen tvivl om, hvem der er favorit til at tage NBA-titlen.

Et succesfuldt væddemål på en Miami Heat-sejr på udebane giver således mere end fire gange pengene igen, mens folk med hang til Denver må nøjes med 25 kroner i præmie på et 100 kroners væddemål.

Storspillende stjerne

Aaron Gordon var en af Denvers bedste spillere, da holdet natten til lørdag vandt over Miami.

Den 27-årige californier satte personlig rekord med 27 point i kampen. Det er det bedste, han har præsteret i en kamp i NBA's slutspil.

Nikola Jokic, Denvers serbiske stjerne, noterede sig for 23 point og 12 rebounds.

Denver Nuggets kan med en enkelt sejr mere over Miami Heat for første gang nogensinde vinde NBA. Holdet har været i slutspillet før, men er både i 1978, 1985, 2009 og 2020 kun nået til semifinalen, hvor de har tabt.

Miami Heat har vundet NBA tre gange. Det var i 2006, 2012 og 2013.