Det mindst overraskende NBA-valg

Helt som ventet blev franske Victor Wembanyama valgt som den første spiller i dette års draft i NBA.

Endelig fik de fingrene i ham.

Med det første valg i dette års NBA-draft tog San Antonio Spurs natten til fredag Victor Wembanyama.

Det var på ingen måde en overraskelse. Det franske fyrtårn på 2 meter og 21 centimeter betragtes som et af de største talenter, basketballverdenen længe har set.

Den eneste spænding i forbindelse med draften var derfor, hvem der ville få lov til at tage 19-årige Wembanyama med det første valg. Det blev afgjort i midten af maj i draftlotteriet.

Her skulle der trækkes lod blandt sidste sæsons dårligste hold, om hvem der ville få de første valg i draften. Jo dårligere man var i 2022/23-sæsonen, jo flere lodder havde man i puljen om førstevalget.

Det endte San Antonio Spurs altså med, og så var Wembanyamas draftskæbne så godt som beseglet.

Dermed kommer franskmanden til at gå i fodsporene på sin landsmand Tony Parker, der spillede for Spurs fra 2001 til 2018 og undervejs var med til at føre holdet til fire NBA-mesterskaber.

Vil vinde mesterskabet

Teenageren håber at kopiere Spurs-legenden og få en mesterskabsring.

- Det er meget svært at vinde denne liga. Mit mål er at lære så meget som muligt, for jeg vil vinde den ring, siger Victor Wembanyama ifølge Reuters.

Gregg Popovich, San Antonios cheftræner siden 1996, forsøger at lægge en dæmper på hypen.

- Han er åbenlyst et helt fantastisk talent og en meget moden ung mand. Men ligesom enhver anden, der bliver valgt i draften, uanset om det er som nummer et, 27 eller 38, har vi et ansvar for at skabe et miljø, hvor han kan få mest mulig succes.

- Vi kommer til at sætte ham på banen, vi ser ham spille, og så tager vi den derfra, siger den 74-årige trænerlegende ifølge Reuters.

Bedste spiller, bedste unge spiller, bedste forsvarsspiller

Mens de fleste spillere, der bliver taget i NBA-draften, inden da har slået deres folder på de amerikanske universiteter, så kommer Victor Wembanyama til NBA fra hjemlandet.

Han har de seneste år spillet for flere klubber i den bedste franske liga, senest Metropolitans 92. I den netop overståede sæson blev Wembanyama kåret som ligaens bedste spiller, bedste unge spiller og bedste forsvarsspiller.

San Antonio Spurs har gennem tiden vundet NBA-mesterskabet fem gange. Kun fire andre hold har flere titler.

Texas-holdet har dog kæmpet med resultaterne de seneste år. Det er fire år siden, Spurs senest deltog i NBA-slutspillet, og i den netop overståede sæson var holdet altså blandt de dårligste.