Ny NBA-regel skal bremse spilleres hang til at filme

Spilleres forsøg på at filme sig til en fejldom mod en modstander vil fremover koste et straffekast.

Det kan koste tab af boldbesiddelse eller straffekast til modstanderen at begå fejl i basketball, men en ny regel i NBA betyder, at man skal tænke sig om en ekstra gang, før man forsøger at filme sig til en fejldom til en modstander.

Fra den kommende sæson kan en spiller blive dømt for "flopping", hvis dommerne vurderer, at spilleren forsøger at filme i en situation for at trække en fejl på modstanderen.

Det vedtog sammenslutningen af NBA-holdejere på et møde natten til onsdag dansk tid, oplyser nba.com.

Vil gælde den kommende sæson

Reglen vil i første omgang gælde den kommende sæson med henblik på permanent implementering.

Hvis en spiller bliver dømt for at filme eller overdramatisere en situation i et forsøg på at trække en fejl på en modstander, vil denne selv blive dømt for en teknisk fejl, og modstanderholdet bliver tilkendt et straffekast.

Dommerne behøver ikke at stoppe spillet for at dømme den tekniske fejl. Forseelsen og dermed straffekastet kan blive dømt ved første naturlige spilstop.

Der kan i samme situation godt blive dømt både en fejl på en spiller og falde en dom for "flopping" til modstanderen.

I NBA bliver spillere udvist fra kampen, hvis de rager seks fejl til sig. En "flopping"-fejl tæller dog ikke i det regnskab.

Til gengæld vil spillere, der dømmes efter den nye regel, også modtage bøder. 2000 dollar (cirka 13.500 kroner) koster det, første gang man dømmes for den nye forseelse. Herefter vil bødestørrelsen stige, hvis en spiller gentager unoderne.