10 interessante opgør i NBA-sæsonen

Kampprogrammet for det kommende NBA-grundspil er udkommet. I artiklen kan du læse om 10 opgør, der er værd at holde øje med.

Torsdag aften blev kampprogrammet for grundspilsdelen af NBA-sæsonen 2023-24 offentliggjort.

Der er stadig 68 dage til den nye sæson, men basketballfans verden over er allerede begyndt at glæde sig til den nye sæson, hvor der nok engang venter en væld af interessante dueller og historier.

Her kan du læse om 10 kampe i det kommende NBA-grundspil, der er særligt værd at holde øje med.

Se hele det offentliggjorte kampprogram på NBAs hjemmeside (Ekstern link her).

24. oktober: Denver Nuggets vs. Los Angeles Lakers

Grundspillet 2023-24 åbner med et spændende opgør fra ligaens vestlige halvdel, når sidste sæsons Western Conference Finals-deltagere brager sammen i Ball Arena i Denver, Colorado.

Nuggets-spillerne skal have deres mesterskabsringe, holdets første mesterskabsbanner skal hejses op under loftet i arenaen, og derefter står Nikola Jokic, LeBron James, Jamal Murray og Anthony Davis altså klar, til at spille den første kamp i den nye NBA-sæson.

25. oktober: San Antonio Spurs vs. Dallas Mavericks

Texas-opgøret mellem Spurs og Mavericks bliver med al sandsynlighed kampen, hvor det franske stortalent Victor Wembanyama får sin NBA-debut.

Wembanyama er af mange blevet kaldt det største talent siden LeBron James, så det bliver ikke kun franske NBA-fans, der kommer til at følge oktoberopgøret mellem Spurs og Mavericks.

Den 19-årige gigant (226 centimeter) kan se frem til en travl debut, når han og holdkammeraterne skal forsøge at dæmme op for slovenske Luka Doncic, der i de sidste fire sæsoner er kommet på ’All-NBA First Team’ (red. Årets hold i NBA, hvor førsteholdet er det bedste af de tre kårede mandskaber).

27. oktober: Boston Celtics vs. Miami Heat

Kampen i oktober bliver det første af tre grundspilskampe i denne sæson mellem Celtics og Heat, der efterhånden har fået etableret én af ligaens mest bastante rivaliseringer.

Tre gange i de sidste fire sæsoner har de to mandskaber stået overfor hinanden i Eastern Conference Finals, hvor vi endda har fået to syvkamps-serier mellem de to hold.

De seneste 10 grundspilskampe er også blevet delt lige mellem de to mandskaber.

Denne oktoberkamp kommer til at give os de første indikationer på styrkeforholdet mellem de to rivaler, der begge kommer forandrede ind til sæsonen 2023-24, sammenlignet med Eastern Conference Finals-serien i maj måned.

9. December: In-Season Tournament-finalen

Til den kommende sæson har NBA indlagt en ny miniturnering, hvor en række grundspilskampe i november afgør hvilke hold, der spiller sig videre til semifinalerne og derefter historiens første In-Season Tournament-finale.

De afgørende kampe i den nye miniturnering bliver spillet i Las Vegas og finalekampen i startdecember skal nok tiltrække stor opmærksomhed.

22. december: Golden State Warriors vs. Washington Wizards

I starten af oktober sidste år var alt fokus på de dengang forsvarende mestre fra Golden State Warriors, efter optagelser af et slagsmål til en holdtræning var blevet lækket og sendt ud på sociale medier.

Warriors formåede at komme videre fra episoden og færdiggjorde sæsonen 2022-23 uden efterdønninger eller yderligere reaktioner fra hverken Draymond Green eller Jordan Poole, der var de to involverede parter i slagsmålet.

I sommerens ’offseason’ er Jordan Poole dog blevet sendt fra San Francisco til den amerikanske hovedstad, hvor han i den kommende sæson skal tørne ud for Washington Wizards.

Opgøret i december bliver dermed det første gensyn mellem de to kombattanter og Pooles første optræden på sin gamle hjemmebane.

23. december: Atlanta Hawks vs. Memphis Grizzlies

Et tumultarisk forår for Memphis Grizzlies-profilen Ja Morant resulterede i 25 kampes karantæne i sæsonen 2023-24.

Duellen mellem Grizzlies og Hawks i slutdecember er interessant i sig selv, men kan altså også byde på sæsondebuten til Morant.

Der venter en lang genopbygning af Morants image i NBA.

En genopbygning der, spillemæssigt, kan få sin start med opgøret mod Hawks.

25. december: New York Knicks vs. Milwaukee Bucks

New York Knicks er som altid en del af sæsonen juledagsprogram og opgøret i Madison Square Garden mod Bucks bliver åbningen på en altid seværdig og hyggelig basketdag.

I modsætning til tidligere år, ligner Knicks et hold der kan spille med blandt de bedre hold i Eastern Conference, så mon ikke vi får en stærk start på sæsonens Christmas Day-festligheder.

Udover åbningskampen i ’The Big Apple’ får vi også følgende opgør på den 25. december:

· Miami Heat vs. Philadelphia 76ers

· Los Angeles Lakers vs. Boston Celtics

· Phoenix Suns vs. Dallas Mavericks

· Denver Nuggets vs. Golden State Warriors

28. december: Portland Trail Blazers vs. San Antonio Spurs

Det er ikke kun San Antonio Spurs der har fået fingrene i en spændende førsteårsspiller.

Decemberopgøret mellem Trail Blazers og Spurs byder på den første NBA-duel mellem Sterling ’Scoot’ Henderson og Victor Wembanyama. Det første rigtige møde mellem de to største navne fra NBA-draftet 2023.

Wembanyama har fået mest opmærksomhed i de seneste måneder, men det afskrækker ikke ’Scoot’ Henderson, der kommer til at gå benhårdt efter at vinde prisen som sæsonens bedste førsteårsspiller:

16. januar: Philadelphia 76ers vs. Denver Nuggets

Her får vi sæsonens første møde mellem Joel Embiid og Nikola Jokic.

To internationale profiler der er endt på første- og andenpladsen i NBAs ’Most Valuable Player’-afstemningen i de seneste tre sæsoner.

Camerounske Embiid løb med den prestigefyldte hæder i sidste sæson, hvor Jokic dog sikrede sig karrierens første mesterskab, samt prisen som finalernes ’Most Valuable Player’.

Om de to giganter igen kommer til at toppe MVP-afstemningen må tiden vise.

Sikkert er det dog, at de direkte dueller i det kommende grundspil også vil trække store overskrifter.

6. februar: Phoenix Suns vs. Milwaukee Bucks

Phoenix Suns lavede sommerens største trade, da de i slutningen af juni måned hentede Bradley Beal hos Washington Wizards.

I starten af februar får Beal lov til at prøve kræfter med Milwaukee Bucks, der havde den bedste ’record’ (red. Sejrsstatistik) i sidste sæsons slutspil.

Opgøret er også en rematch af NBA-finalerne fra 2021 og byder på en direkte duel mellem to af de mest unikke profiler, ligaen har set i de seneste 15 år, Kevin Durant hos Phoenix Suns og Giannis Antetokounmpo fra Milwaukke Bucks, der begge tidligere har vundet ’Most Valuable Player’- og ’Finals Most Valuable Player’-priserne.

(Det er naturligvis også værd at se frem til det første grundspilsmøde mellem divisionsrivalerne Phoenix Suns og Los Angeles Lakers, der bliver spillet den 26. oktober, og som kan blive det første grundspilsmøde mellem Kevin Durant og LeBron James siden december 2018.)