OL Tokyo 2020

Endnu to atleter i OL-byen er testet positive

En spiller fra det tjekkiske beachvolleyball-hold og en amerikansk gymnast har afleveret positive coronatest.

Endnu to atleter i OL-byen i Tokyo er smittet med coronavirus.

If√łlge det japanske nyhedsbureau Kyodo drejer det ene tilf√¶lde sig om en kvindelig amerikansk gymnast, skriver Reuters uden n√¶rmere information.

Den tjekkiske olympiske komit√© skriver p√• sin hjemmeside, at det andet tilf√¶lde drejer sig om Ondrej Perusic - en spiller fra beachvolleyball-holdet - der har modtaget et positivt svar p√• den daglige test, der blev foretaget s√łndag.

- Han har absolut ingen symptomer, selv om en pcr-test bekræfter resultatet af en antigentest, siger den tjekkiske OL-chef Martin Doktor til hjemmesiden.

- Det er stadig ny information, og alt udvikler sig hurtigt. Vi arbejder nu med alle detaljerne og selvf√łlgelig med at f√• kontrol over smitten, siger han.

OL-arrang√łrerne har sendt 26-√•rige Ondrej Perusic til et hotel, der er designet til at isolere de deltagere, der er smittet, men ikke har symptomer.

Vil udskyde kamp

Han skulle sammen med sin holdkammerat, David Schweiner, have indledt OL 26. juli, men det bliver ikke muligt at n√• if√łlge reglerne om karant√¶netid.

Den tjekkiske OL-komit√© vil unders√łge muligheden for at udskyde kampen.

L√łrdag blev et tjekkisk stabsmedlem testet positiv, da han ankom til lufthavnen i Tokyo.

Og s√łndag kom det frem, at to andre atleter og et stabsmedlem i OL-byen var smittet med coronavirus.

OL-byen ventes at skulle huse over 11.000 deltagere under OL, der begynder på fredag og varer til 8. august.

Også det amerikanske gymnastikhold, der blandt andre tæller den 24-årige verdensstjerne Simone Biles, er ramt af et smittetilfælde.

Der er tale om den 18-årige reserve Kara Eaker, bekræfter hendes far, Mark Eaker over for CNN. Hun er nu gået i isolation, og et andet medlem af holdet er som nær kontakt gået i selvisolation.

Det amerikanske gymnastikforbund oplyser if√łlge Reuters, at resten af det amerikanske gymnastikhold forts√¶tter sine forberedelser som normalt.

OL skulle oprindeligt være afholdt sidste år, men blev rykket på grund af coronapandemien. I år bliver legene afholdt uden tilskuere for at begrænse risikoen for smittespredning.