Rio 2016

Efter suveræn sæson: Nu går Danmarks BMX-darling efter OL

Simone Christensen ser frem mod en ny sæson, hvor OL er omdrejningspunktet.

Den danske BMX-kører Simone Tetscher Christensen har haft et fantastisk 2015. En guldmedalje ved European Games i Baku, sølv ved EM og bronze ved VM. Så imponerende har medaljehøsten været.

- Det har været helt vildt og jeg har været rigtig stabil, også i de mindre løb. Jeg tror, at jeg har overrasket mig selv. Hvis man laver de medaljer, som jeg har lavet, så er det nok ikke rent held det hele, siger Simone Tetscher Christensen. 

Hvis man laver de medaljer, som jeg har lavet, så er det nok ikke rent held det hele 

Simone Tetscher Christensen

Nu gælder det så nye mål, og første skridt er at få kvalifikationen til OL i Rio de Janeiro i hus. Den 21-årige BMX-kører tager i februar og marts på træningslejr i Californien sammen med resten af det danske landshold. Derefter gælder det et travlt forår med tre World Cup stævner og et VM.

- Jeg glæder mig helt vildt. Nu har jeg ikke kørt løb i et par måneder, og det er jo det, som man træner for og synes er mega sjovt, siger hun.

SE TRIUMFEN FRA EUROPEAN GAMES, HVOR SIMONE TETSCHER CHRISTENSEN TOG GULD I VIDEOEN HERUNDER.

Men årets helt store mål er OL. Hvis Simone Tetscher Christensen skal med blandt de 16 deltagere, kræver det, at der bliver samlet tilstrækkeligt med ranglistepoint i løbet af foråret.

Den 21-årige østjyde har selvtilliden med i bagagen ovenpå den imponerende medaljehøst i året som er gået, men en manglende erfaring gør dog alligevel OL-målsætningen lidt begrænset.

- At nå en finale er klart målet. Og så er det jo ét løb, og så ser vi hvordan det går, siger Simone Tetscher Christensen. 

Hvis OL-kvalifikationen som ventet lykkes, så skal der samles erfaring i rigelige mængder, og så satser Simone Tetscher Christensen på at OL medaljen venter på hende i 2020 i Tokyo. 

- I Rio handler det om at lære. Hvis jeg kommer til Tokyo, så kan det være, at jeg er blevet en erfaren kører, der kæmper med om medaljerne.