Rio 2016

To styrt kostede dyrt: Knust dansk BMX-håb glipper OL-finale

Simone Tetsche Christensen formåede ikke at kvalificere sig til OL-finalen efter de tre semifinaleheats.

Sidste års VM-bronzevinder i BMX, Simone Tetsche Christensen, kommer ikke til at køre om medaljer ved OL i Rio.

Det står klart efter de tre semifinaleheats, hvor placeringerne i sidste ende blev lagt sammen, og hvorfra de fire bedste ryttere sikrede en finaleplads.

Her blev Tetsche skuffende nummer fem, og dermed sluttede hendes OL.

Tetsche kom fornuftigt igennem føste semifinaleheat, hvor hun blev nummer fire, men i andet og tredje heat gik det helt galt.

I andet heat lå hun på tredjepladsen inden sidste sving, men så skred venezuleanske Stefany Hernández' cykel væk under hende, og Tetsche kunne ikke undgå at styrte. Det betød en sjetteplads.

Derfor var der maksimalt pres på danskeren i tredje og sidste heat, hvor hun igen var med helt fremme. Men inden sidste sving blev hun sat tilbage til en fjerdeplads, som ikke ville give en finaleplads, så Simone Tetsche Christensen måtte satse hele butikken i sidste sving. Hun forsøgte at komme inden om franske Manon Valentino, men styrtede igen.

Hun blev dermed nummer fem - fem point fra en plads i OL-finalen. Da Tetsche kom over målstregen, kunne hun ikke holde tårerne tilbage eller skjule den massive skuffelse, efter at hun faktisk var godt med i samtlige semifinaleheats.