OL Tokyo 2020

Amerikaner ude af intensiv efter uhyggeligt uheld

Faren til Connor Fields fortæller, at amerikaneren kan huske sin fødselsdag, og at han er i stand til at genkende folk.

Tilstanden omkring BMX-rytteren Connor Fields har siden fredag været uvis.

Amerikaneren lå længe i asfalten, efter han under herrernes semifinale styrtede voldsomt. Fields blev efterfølgende fragtet til et hospital, hvor han modtog intensiv behandling for en hjerneblødning.

Men nu er der godt nyt.

Facebook skriver Connor Fields' mor, Lisa Fields, at han ikke længere er indlagt på intensiv.

- Connor sover stadig hele tiden, men når han er vågen, er han opmærksom og kommunikativ. De seneste scanninger viser ingen tegn på yderligere hjerneskade eller yderligere blødninger, skriver hun i et opslag.

Ifølge The Guardian har hans far, Mike Fields, i et interview med USA Today givet yderligere informationer om sønnens tilstand.

- Han ved, hvor han er, han kan huske sin fødselsdag, og han kan huske sin fødselsdag, siger han.

Blev ramt af flere konkurrenter

Den 28-årige amerikaner vandt i 2016 guld ved OL i Rio, men under fredagens forsøg på at gøre kunsten efter ved legene i Tokyo gik det galt.

På vej ind i første sving i semifinalen ramte Connor Fields baghjulet på en konkurrent og røg herefter hårdt i asfalten. Amerikaneren blev øjeblikkeligt ramt af flere af de bagvedkørende ryttere.

Konkurrenterne var med det samme klar over, at det var alvorligt og løb hurtigt hen til amerikaneren, der lå helt stille.

Nu tyder meget på, at familie, venner og konkurrenter kan ånde lettet op i forhold til det værst tænkelige udfald. Ifølge Lisa Fields skal Connor Fields ikke opereres for sine skader.