Boksning

Ward slog hul i Kesslers panser

Til tonerne af Volbeats "A Warriors Call," og en byge af buh-råb, indtog Mikkel Kessler lørdag aften Oaklands Oracle Arena til sin første Super Six-kamp mod hjemmefavoritten Andre Ward. Et opgør som blev en blodig affære set med danske øjne.

Kessler startede ellers med at kontrol-lere midten af ringen, men den rapfode-de amerikaner lagde ud i et forrygende tempo, og havde held til at ramme danskeren flere gange.

Den 25-årige amerikaner virkede hurtigere end sin fem år ældre modstander, og tre udvalgte journalister, som holdt regnskab for tv-stationen Showtime havde alle Ward foran 30-27 efter de tre første runder.

Ved udgangen af vild fjerde runde, hvor slagbygerne faldt til begge sider i et højt tempo, havde Kesssler fået en flænge under øjet, men fik kæmpet sig en smule tilbage i de efterfølgende tre minutter.

Det afskrækkede dog ikke det amerikanske publikum. "USA, USA, USA," gjaldede med jævne mellemrum ned over ringen, og Ward labbede opbakningen i sig i en sådan grad, at han halvvejs gennem opgørets 12 runder førte klart.

Blodig Kessler

Ved starten af ottende runde havde Kessler svært ved at se ud af sit venstre øje på grund af en flæge, og den danske WBA-mester blødte på dette tidspunkt allerede under højre øje.

"Jeg kan ikke se," sagde Kessler i ringhjørnet forud for niende runde, og fik beskeden fra træner Richard Olsen, at han nu kun kunne vinde på knock out.

Niende og tiende omgang holdt liv i drømmen om dansk knock out-sejr, men Kessler var klart bagud på point, da fighterne tog hul på 11. runde.

Pointforskellen viste sig afgørende, da WBA-mesteren blev stoppet i 11. omgang på grund af sine skader.

Dommerne havde Ward som sejrherre med 98-92, 98-92 og 97-93, og dermed overtog udfordreren WBA-titlen samtidig med at han fik en forrygende start på Super Six-turneringen.

Det var første opgør i turneringen for begge fightere, og Ward har nu to point, mens Kessler har nul.

Tyske Arthur Abraham fører turneringen med tre point efter knock out-sejren mod Jermain Taylor den 17. oktober.