Boksning

Det siger bokseikonerne efter Muhammad Alis død

Muhammad Ali døde 74 år gammel efter 32 års kamp med parkinsons. Hans død har sendt bokseverdenen i sorg.

Her er en række reaktioner fra store boksepersonligheder, efter at ikonet Muhammad Ali døde tidligt lørdag morgen dansk tid på et hospital i Phoenix.

George Foreman, Alis modstander i nøglekampen "Rumble in the Jungle" og tidligere verdensmester, til BBC:

- Muhammad Ali var en af de største personligheder, jeg nogensinde har mødt. Ingen tvivl om, han var et af de bedste mennesker, der har levet i denne tid. Han betyder så meget for så mange mennesker, at han aldrig rigtig dør.

- Vi var som én person. En del af mig er gået bort.

Evander Holyfield, tidligere verdensmester, til MSNBC:

- Jeg er glad for at have kendt Ali. For da jeg var barn - otte år gammel - fik jeg at vide, at jeg ville blive den næste Muhammad Ali.

- Han omtalte sig selv som den bedste og stod dermed i folks skudlinje. Han blev verdensmester tre gange. Dengang tænkte folk, om man nogensinde kunne gøre det bedre.

Don King, tidligere promotor for Ali, til CNN:

- Lad os fejre hans liv. Det er ikke tiden til at sørge. Det er tiden til at fortsætte med at nedlægge de byrder, som han har forsøgt at bekæmpe. Han får os til at huske, at mennesket altid er det vigtigste.

Mike Tyson, tidligere verdensmester, på Twitter med et billede af ham og Muhammad Ali:

- God came for his champion. So long great one. (Gud har hentet sin mester. Farvel, du store).

Mikkel Kessler, tidligere verdensmester, på Facebook:

- The legend, the greatest of all time, is no longer among us. Rest in peace champ. (Legenden, alle tiders største, er ikke længere iblandt os. Hvil i fred, champ).

Brian Nielsen, tidligere verdensmester, til Ekstra Bladet:

- Det er jeg da ked af at høre. Han er jo en af de største nogensinde. Personligt har jeg altid været større fan af George Foreman, og det er der også rigtig mange amerikanere, der er. Men man kan jo ikke tage fra Muhammad Ali, at han var en helt enestående bokser, som vil blive husket altid.