Boksning

Mogens Palle: Ali var et unikum

Ali har betydet meget for dansk boksesport og har efterladt et stort indtryk hos boksepromotor Mogens Palle.

Boksesuperstjernen Muhammad Ali har efterladt et kæmpe indtryk hos den danske boksepromotor Mogens Palle, som har mødt den amerikanske bokser flere gange. 

- Han var simpelthen et unikum og dybt respekteret i alle kredse, siger Mogens Palle. Det var blandt andet hans umiddelbarhed, kontante fremtoning og engagement i sporten, der gjorde ham helt speciel, fortæller manageren. 

Muhammad Ali døde tidligt lørdag dansk tid på et hospital 74 år gammel efter 32 års kamp med sygdommen parkinsons. En af Mogens Palles største oplevelser var i 1979, da Ali boksede en kamp i Randers. 

- En gammel dame på omkring 80 år i rullestol spurgte mig, om jeg troede, det var muligt, hun kunne få en autograf. Hun havde fulgt ham over hele verden. 

- Ali tog fat om hendes ansigt med boksehandsker på og gav hende et kys på kinden. Hun græd som pisket, og jeg fik også selv en klump i halsen, siger Mogens Palle. 

Boksepromotoren, der begyndte sin karriere som 23-årig i 1957, har oplevet, hvordan den store hype omkring Muhammad Ali skabte mere fokus på boksning som sport. 

- Han trak mange unge mennesker til træningslokalerne, siger han. 

Han fortæller desuden, at det var Alis fortjeneste, at der kom så mange penge ind i boksesporten. Det opnåede han blandt andet ved at skabe en masse mediebevågenhed ved hver en kamp, fordi han gjorde det til en tradition at svine sine modstandere. 

Det oplevede Mogens Palle på egen hånd, da Muhammad Ali deltog i et pressemøde i Danmark. 

- En af journalisterne spurgte ham, om han hadede sine modstandere, når han overfusede dem på den måde, han gjorde? 

Som svar på spørgsmålet rejse superstjernen sig op, gik hen til journalisten, og svinede ham på samme måde, som han gjorde mod sine modstandere, fortæller Mogens Palle. 

- Bagefter gik han tilbage til sin stol og smilte og spurgte: Var det det, du mente? Det er det, der har gjort mig og mine modstandere rige.