Rio 2016

Vandt skandalekampen: Nu misser han OL-semifinalen med slemme hovedskader

Vladimir Nikitins vandt kontroversielt sin boksekvartfinale, men er tvunget til at opgive semifinalen på grund af slemme hovedskader.

Endnu et kapitel er skrevet om den kontroversielle boksekamp mellem russiske Vladimir Nikitin og irske Michael Conlan.

Boksehjemmesiden stiffjab.com skriver, at Vladimir Nikitin ikke kan bokse OL-semifinalen i bantamvægt, fordi han er for hårdt ramt af de hovedskader, han fik i kvartfinalen mod Conlan.

Da sidste runde var bokset mod Conlan, var det en tydeligvis forslået russer, som blev udråb som vinder. Selv om mange mente, det var Conlan, som burde have vundet. Ireren kvitterede selv med at give dommerne fingeren.

Russeren skulle have i semifinalen have mødt amerikaneren Shakur Stevenson, men Stevensons træner, Billy Walsh, har bekræftet over for boksehjemmesiden, at russeren blev nødt til at trække sig.

Nikitins ansigt var simpelthen for ødelagt og har valgt at kaste håndklædet i ringen. Dermed går amerikaneren direkte i OL-finalen.

Russeren har dog stadig chance for et få medalje, da han som tabende semifinalist skal ud i en bronzekamp.

Burde Conlan have vundet?

At russeren på trods af åbenlyse skader kunne gå videre, har givet endnu mere næring til folk, der gerne ville have haft Michael Conlan til at vinde. Blandt andet den engelske boksepromotor Eddie Hearn.

Efter kvartfinalen var Conlan også klar i sin retorik, hvad han mente om dommerne.

- De er fucking snydepelse, råbte Conlan højt, og efter kampen fik de også en svada med på vejen, da han blev interviewet.

- De er kendt for at være fuskere. Amatørboksning er rådden hele vejen igennem

Den kontroversielle kamp var blandt andet en af grundene til, at dommerne efterfølgende blev smidt ud af OL.