Boksning

Bokseren Micki Nielsen mistænkt for doping i Sydafrika

Et stævne i Sydafrika har affødt en positiv dopingtest fra en dansk bokser. Micki Nielsen er under mistanke.

Den danske bokser Micki Nielsen, bror til Patrick Nielsen, er blevet hovedperson i en dopingsag, der måske er under opsejling.

Torsdag hævdede den sydafrikanske promotor Rodney Berman, at Micki Nielsen skulle have afleveret en positiv dopingtest ved et boksestævne i Sydafrika for syv måneder siden.

Her besejrede den danske bokser undervejs en af Bermans boksere.

Påstanden var udokumenteret, men nu bekræfter Khalid Galant, chef for South African Institute for Drug-Free Sport, som er at sidestille med Anti Doping Danmark (ADD), at der er en positiv prøve fra en dansk bokser.

- Jeg kan bekræfte, at der er en positiv dopingprøve fra en dansk bokser.

- Jeg kan ikke kommentere yderligere, fordi det er en dansk atlet. Alle detaljer om testen vil Anti Doping Danmark være i stand til at kommentere, siger Galant til BT.

Ifølge avisen ønsker Anti Doping Danmark ikke at kommentere sagen på nuværende tidspunkt, og det samme gælder for Micki Nielsen.

Dog fastholder hans manager, Simon Lundt, at bokseren er uskyldig.

Hans bror, Patrick Nielsen, gjorde lørdag comeback i ringen efter en lang skadepause ved et Nordic Fight Night-stævne i Struer.

Efter en skidt indsats lykkedes det alligevel Patrick Nielsen at hive sejren hjem på point over colombianeren Neibi Berrocal efter ti tætte omgange.