Boksning

En officiel dopingsag er på vej mod dansk bokser

Den 23-årige bokser Micki Nielsen er i overhængende fare for at få en officiel dopingsag imod sig.

En karantæne for brug af doping kan inden længe blive tildelt bokseren Micki Nielsen. Det står klart efter at SAIDS, det sydafrikanske svar på Anti Doping Danmark, i en mail til TV 2 SPORT gør status for sagen.

- Vi er i øjeblikket ved at gennemgå dokumentationen til en anklage, skriver den administrerende direktør hos SAIDS, Khalib Galant.

Sagen er uhørt. Kampen blev bokset i juni, og først nu dukker en positiv dopingprøve op

Jesper D. Jensen, formand i Dansk Professionel Bokseforbund

Den positive prøve for steorider skulle angiveligt være taget efter en kamp tilbage i juni i Sydafrika, hvor Micki Nielsen boksede mod Johnny Muller, en kamp som Micki Nielsen vandt på point.

- Vi er forpligtet til at forfølge en sag om doping mod bokseren under jurisdiktion af de sydafrikanske antidopingregler, siden kampen blev sanktioneret inden for rammerne af vores antidopingregler, skriver Khalib Galant og understreger, at han først vil udtale sig igen, når sagen er slut.

Micki Nielsens agent, Simon Lundt Hansen, skriver i en SMS onsdag aften, at han ikke vil kommentere på sagen, men Micki Nielsen har tidligere afvist alle anklager om brug doping.

Sagen kommer ikke til at blive behandlet Anti Doping Danmark, det skrev Anti Doping Danmark i en pressemeddelelse i mandags, der lød således:

- Anti Doping Danmark kommenterer normalt ikke på ikke-afgjorte dopingsager, men da der i dette tilfælde har været uklarheder om det videre sagsforløb, forholder Anti Doping Danmark sig her til sin egen rolle:

Dopingsagen mod Micki Nielsen skal ikke behandles af Anti Doping Danmark.

Micki Nielsen er professionel bokser, og han repræsenterer ikke et specialforbund under DIF (Danmarks Idrætsforbund, red.) og er derfor hverken underlagt de Nationale Antidopingregler eller Motionsdopingreglementet.

ADD har kun jurisdiktion overfor udøvere, der er omfattet af enten DIF og ADD's Nationale Dopingregler eller DIF, DGI og Firmaidrættens Motionsdopingreglement.

Ifølge WADA-kodekset (de internationale antidopingregler, red.) er det den antidopingorganisation, der har haft ansvaret for prøvetagningen, der har ansvaret for at gennemføre evt. efterfølgende dopingsag. Det er i dette tilfælde den sydafrikanske antidopingorganisation SAIDS.

Anti Doping Danmark har ikke yderligere kommentarer til sagen.​

Dansk Professionel Bokseforbund, DPBF, havde i går intet hørt fra Sydafrika, men DPBF’s formand, Jesper D. Jensen var forleden dybt forundret over sagen.

- Sagen er uhørt. Kampen blev bokset i juni og først nu dukker der en positiv prøve op. Micki boksede jo igen i Sydafrika i oktober, og der burde nogen jo have vidst, at der allerede lå en positiv test. Det er useriøst, forklarede Jesper D. Jensen i søndags til TV 2 SPORT.

Desuden har det vakt underen, at dopingtesten i Sydafrika blev sendt helt til et laboratorium i Doha i Qatar, og sagen er blot blevet mere uklar, som ADD skriver, da det pågældende laboratorium for tiden er suspenderet i WADA-regi.

Forklaringen kunne være penge. Ifølge SAIDS egen hjemmeside fortæller SAIDS, at de sender dopingtest til analyse hos de laboratorier, hvor testene kan laves billigst.

Micki Nielsen risikere en karantæne på to år, hvis han bliver fundet skyldig i brug af doping. Micki Nielsen har bokset 23 kampe. Han har vundet 22 og tabt en. Han er for tiden rangeret som nummer 20 i verden på den uafhængige rangliste hos den anerkendte boksehjemmeside, boxrec.com.