Boksning

Forbund går ind i sagen om dopingmistænkt dansk bokser

Den danske bokser, Micki Nielsen, er mistænkt for brug af doping under en kamp i Sydafrika. Nu går dansk bokseforbund ind i sagen

På lørdag er dopingsagen om den 23-årige bokser, Micki Nielsen, på dagsordenen, når bestyrelsen i Dansk Professionel Bokseforbund er samlet.

- Der vil vi helt sikkert komme med en endelig afgørelse; om Micki skal have en karantæne, eller om han får starttilladelse fremover, siger Jesper D. Jensen, der er formand i Dansk Professionel Bokseforbund.

Micki Nielsen har ifølge de sydafrikanske dopingmyndigheder afleveret en positiv dopingprøve i juni 2016 efter en kamp i Sydafrika. Men først over et halvt år efter modtog Micki Nielsen en anklage fra Sydafrika.

Dopingprøven skulle desuden være blevet analyseret på et laboratorium i Qatar, der er suspenderet af Det Internationale Antidoping Agentur (WADA). Det levede ikke op til de påkrævede standarder.

- Jeg synes det er en parodi. Jeg synes det er en skandale - også at holde bokseren i skak i et stykke tid. Jeg synes, det er useriøst, at det skal komme frem på en boksepromotorshjemmeside et halvt år efter kampen har været bokset, siger Jesper D. Jensen.

Det er kun Micki Nielsens manager, der har modtaget dopinganklagen.

Det danske bokseforbund har på nuværende tidspunkt stadig ikke hørt fra de sydafrikanske dopingmyndigheder.

- Vi har, som er den udøvende licenshaver for Micki, intet fået at vide. Og det er ikke normal procedure.

Alligevel tager formanden nu sagen op på et bestyrelsesmøde. Han vil have sat et punktum. Uanset hvad de sydafrikanske dopingmyndigheder kommer frem tid, så er det det danske bokseforbund, der i sidste ende kan afgøre Micki Nielsens bokseskæbne. 

- Det er hos os Micki har licens. Det er os, der giver ham starttilladelse. Vi er ikke Mickis arbejdsgiver, men det er os, der skal sørge for, at han må bokse. Og det er vores ansvar, at tingene er i orden.

- Micki har ikke kunnet yde sit arbejde efter sin kamp i december. Han er lidt frustreret og ved ikke, om han er købt eller solgt, og det skal vi have en klarhed over, siger formanden.

Micki Nielsens manager, Simon Lundt, ønsker ikke at udtale sig i sagen.