Boksning

Patrick Nielsen vil overtage Kesslers plads i stor turnering

Patrick Nielsen har smidt 16 kg og føler sig klar til en plads i World Boxing Super Series. En plads, Mikkel Kessler afviste.

Vægten er lige under de 80 kg, så der er stadig et lille stykke vej til den absolutte kampvægt for Patrick Nielsen.

- Jeg var oppe på 96 kilo, men nu har jeg smidt 16 kilo, og jeg føler mig klar og vild til at gå op i ringen, slår Danmarks højst rangeret supermellemvægter fast, da TV2 SPORT møder ham i træningslokalet.

Med en placering som nummer to på det anerkendte bokseforbund WBA's rangliste i supermellemvægt, har Patrick Nielsen rangeringen til at være med i den nye bokseturnering, som blandt andet danskerens promotor Kalle Sauerland står bag.

- Det glæder mig at høre, at Patrick Nielsen igen tager sin karriere seriøst, for han har med placeringen på WBA-ranglisten nogle fine muligheder. Men han har bokset for få kampe i den seneste tid, og det er ikke så godt, siger Kalle Sauerland på en telefon til TV2 SPORT.

Promotoren vil mødes med sin danske bokser en af de nærmeste dage for at få den 26-åriges boksekarriere tilbage på sporet.

Patrick Nielsen var sidst i ringen i januar, da han vandt over columbianeren Beibi Berrocal, i en kamp hvor danskeren langt fra imponerede.

- Jeg kan godt forstå, hvis folk ikke var tilfreds med mig i den kamp, for jeg var heller ikke tilfreds med mig selv, fastslår en langt mere afklaret Patrick Nielsen.

Det var en i en periode med masser af personlige udfordringer og omskiftelige tider for Albertslund-drengen.

- Min oldemor var døende, og min ven døde, og så blev jeg far, men nu er der styr på det, smiler Patrick Nielsen.

I træningslokalet herser træner Gutte Løiborg med sin bokseelev, og han er imponeret over, hvad han ser.

- Det er en helt ny Patrick, og dermed også den gamle Patrick, der er tilbage i ringen, han går virkelig til den, og der er kommet endnu mere styr på teknikken, siger Gutte Løiborg til de sidste måneders træningsindsats.

Nu kan både træner og bokser så vente på, hvad Kalle Sauerland har med i tasken af gode tilbud:

- Nu må jeg lige have en snak med Patrick Nielsen, for jeg vil ikke tale igennem pressen med mine boksere, men hvis formen er så god, som jeg hører, så er der mange muligheder for Patrick. Han skal i hvert fald have nogle kampe, og måske kan han blive reserve i World Boxing Super Series, hvis der skulle opstå skader blandt de øvrige boksere, siger promotoren.