Boksning

Mayweather slog McGregor i milliardbrag

(arkiv) Floyd Mayweather AL BELLO / Scanpix Denmark

Amerikanske Floyd Mayweather er fortsat ubesejret, da han søndag morgen dansk tid vandt over irske Conor McGregor.

Et af historiens mest omtalte boksekampe blev vundet af 40-årige Floyd Mayweather.

Den pensionerede bokser, der i sin karriere vandt 49 sejre i ligeså mange kampe, var blevet sat op mod den irske stjerne Conor McGregor, der er verdens bedste i kampsporten Mixed Martial Arts.

Mayweather var kæmpefavorit til at vinde kampen, men faktisk var det McGregor, der kom blæsende ud og ifølge flere udenlandske eksperter vandt de første runder.

Men så fik Floyd Mayweather fat i ireren, der begyndte at blive mere og mere træt. Han holdt kun til 10. omgang, hvor han blev stoppet af en tektisk knockout.

Dermed runder amerikaneren sejr nummer 50, og han er fortsat ubesejret, selvom han inden kampen ikke havde været i ringen i to år.

McGregor, der altså gik ind til sin første professionelle boksekamp, tjener angiveligt mindst 180 millioner kroner på at have bokset kampen, mens Mayweather angiveligt tjener over en milliard kroner på sejren.

Sådan forløb kampen

McGregor lagde aggressivt ud, mens Mayweather lod modstanderen komme i sin sædvanlige defensive stil.

Den amerikanske veteran har bygget en imponerende og indbringende karriere på at passe godt på sig selv, men det lod sig ikke skjule, at han kom ind til kampen i en noget rusten udgave.

Mayweather virkede utilfreds i pauserne mellem de første omgange. Det havde han god grund til, for han havde svært ved at komme i omdrejninger.

Mange træffere fik McGregor ganske vist ikke ind, men han var bedst og mest initiativrig mod en modstander, der måtte kæmpe hårdt for at få tempo i benene.

Først i fjerde runde begyndte kampen så småt at tage den form, de fleste havde spået.

Mayweather fik langt om længe nogle træffere ind, og

McGregor så mærket ud af den energikrævende offensiv i de første runder.

Efterhånden som kræfterne sivede ud af de to nævekæmpere, blev det en uren forestilling, hvor Mayweather dukkede sig for dybt, og hvor McGregor sendte dynger af slag i hans baghoved.

Amerikaneren så dog mere og mere overskudsagtig ud i pauserne, vel vidende at han formentlig havde en spinkel pointføring, og at ireren efter otte omgange viste tydelige træthedstegn.

Mayweather ramte McGregor hårdt to gange efter hinanden, og da benene sejlede under ireren, greb kamplederen ind og stoppede forestillingen, inden McGregor blev slået i gulvet.