Boksning

Patrick Nielsen åbner en dør - bokseekspert lukker den

Patrick Nielsen har taget sin boksekarriere op til overvejelse, efter at han at blev knockoutet lørdag aften.

Patrick Nielsen blev lørdag aften udbokset og knockoutet af britiske John Ryder i femte omgang.

Efter kampen fortalte danskeren, at han er uafklaret omkring sin fremtid, da tankerne skulle flyttes væk fra boksningen i det øjeblik.

Bokseekspert Brian Mathiasen tror imidlertid ikke på, at vi får danskeren at se i ringen igen.

- Jeg kan ikke forestille mig, at fremtiden kommer til at have noget med boksning at gøre, siger Brian Mathiasen til TV 2 SPORT.

Patrick Nielsen fortalte efter kampen til BT, at der var fifty-fifty chance for, at han fortsatte med boksningen, men igen har bokseeksperten ved at se det ske, da lørdagens kamp ikke viste en fornyet tro på netop det.

- Han åbner en dør for, at han kan fortsætte. Det kan også godt være, at han gør det, men jeg kan ikke se perspektivet i det. Det kan godt være, at han stadig har ambitioner og gerne vil i ringen, men jeg kan ikke se, hvem der skal sætte ham i ringen.

- Jeg kan ikke huske, hvornår han sidst har bokset en rigtig god kamp. Man må også være hård at sige, at han ikke er bedre. Han er ikke god nok til at være med på topplan. Det kan jeg sætte en fed streg under, siger Brian Mathiasen.

Jeg synes faktisk, at det er en lidt ærgerlig historie med ham

Brian Mathiasen, bokseekspert

Store forventninger inden kampen blev gjort til skamme

Danskeren og teamet bag havde ellers store forventninger til kampen, hvor de fremhævede, at optakten havde været optimal. Det havde bokseeksperten imidlertid svært ved at se, da kampen var i gang.

- Han gør sig selv en bjørnetjeneste ved at sige inden kampen, at han er i så god form og har fået den perfekte optakt. Det er meget sjældent, at man hører, at en boksers forberedelser ikke har været gode.

- Der var ikke nogle undskyldningerne. Det var den helt store scene, han fik lov til at optræde på. Alle øjnene var på ham, og det var hans store chance. Det var en ordentlig brøler, og det kunne næsten ikke have været værre. Han lignende en, der boksede sin første kamp. Han var ikke meget med i kampen, siger Mathiasen.

Udset til at være 'den nye Mikkel Kessler'

Dermed kan kampen lørdag aften have været enden på en boksekarriere, som aldrig helt blev til det, som den var spået til. Bokseeksperten fortæller, at han faktisk ikke er overrasket over udviklingen i danskerens karrieren, da presset fra starten var for stort.

- Han blev sat op som være 'den nye Mikkel Kessler', men jeg råbte vagt i gevær med det samme og sagde ’pas på’. Knægten var 18 år gammel, og det hele blev for stort. Det var urimeligt at forlange så meget af ham, og han har ikke kunnet leve op til det mentalt eller sportsligt.

- Jeg synes faktisk, at det er en lidt ærgerlig historie med ham, runder Brian Mathiasen af.

Patrick Nielsen fortæller, at han nu vil bruge lidt tid sammen med sin søn, som er under et år gammel, hvorefter han begynder at tænke på fremtiden.