Boksning

Sauerland om Patrick Nielsen-nederlag: - Noget af det værste jeg har set

En af personerne i Patrick Nielsens bagland, Kalle Sauerland, fortæller, at danskerens måde at forsvare sig på var langt under teamets standard.

Et hårdt slag på kæben - og Patrick Nielsen gik i gulvet.

Den danske bokser var i store problemer, da han lørdag aften mødte britiske John Ryder. Han var godt med i første omgang, men i takt med at Ryder fik sat flere og flere slag ind, gik danskeren ned. I femte omgang var det slut, da Patrick Nielsen blev knockoutet.

Bokseekspert Brian Mathiasen har tidligere udtalt, at det var en 'utrolig dårlig kamp' fra danskerens side, og det er bokserens bagland enig i. Han er i stald hos Team Sauerland, og de er absolut ikke tilfredse med danskerens kamp og har sjældent set noget lignende.

- På Team Sauerland ønsker vi et bestemt niveau, og kampen i lørdags var langt under det, vi forventer af nogle af vores boksere. Det var kaotisk og en katastrofe, siger Kalle Sauerland til TV 2 SPORT.

Han fortæller, at det især var på ét punkt, det gik galt. Danskeren kunne simpelthen ikke forsvare sig.

- Selvom han var modig i lørdags og så godt ud - jeg kan ikke klage over hans form, som jeg tidligere har gjort - så det ud som om, at han havde glemt, hvordan man forsvarer sig selv.

I det store billede ser jeg ham stadig som verdensmester, men efter lørdagens kamp? Absolut ikke

Kalle Sauerland

- Hans forsvar var elendigt. Det var noget af det værste, jeg har set i en stor kamp fra en Team Sauerland-bokser. Det var katastrofalt, og han tog i mod hvert eneste slag. Han blev simpelthen ’out-punched’. Jeg tror ikke, at han blokerede et eneste slag, og hvert slag tog han fra med sit hoved, siger Kalle Sauerland.

Promotoren mener, at der er noget, som drastisk skal ændres i danskerens træning. Han skal have fundet sin vindermentalitet frem igen, og måske skal han begynde at træne i udlandet igen.

- Den måde, træningen foregik på, var meget skuffende. Han blev sat helt forkert op til kampen. Jeg ved ikke, hvad de har forberedt ham på i træningen.

- Nogle gange skal mange selvfølgelig gå i krig i sådan en kamp, men det er også vigtigt at have en strategi og ikke bare gå i ringen uden en idé. Jeg synes, at han skal gå efter en ny træner og en ny tilgang til den måde, som han går ind til kampen på. Han skal trykke på 'restart'-knappen. Han viste et stor fighter-hjerte, men det vinder man ikke priser på, siger Sauerland.

Efter kampen blev der spekuleret i, om danskerens karriere nu var forbi. Kalle Sauerlands bror, Nisse, står bag Patrick Nielsen, og de kommer snart til at tage en snak omkring fremtiden.

- Patrick skal tage fri noget tid, da det var en brutal afslutning på kampen. Hans helbred kommer i første række, så han kommer til at holde fri, inden han bare tænker på at vende tilbage til træningscenteret.

Kalle Sauerland vil lade sin bror fortælle, hvad fremtiden bringer for Patrick Nielsen, men noget skal ændres, hvis danskeren skal tilbage til toppen.

- I det store billede ser jeg ham stadig som verdensmester, men efter lørdagens kamp? Absolut ikke.