Boksning

Topbokser ramt af hjerneblødning under træning

Erik Skoglund blev fredag aften opereret. Hans tilstand er alvorlig, men stabil, står der i pressemeddelelse.

Den svenske boksestjerne Erik Skoglund er blevet ramt af en hjerneblødning i forbindelse med et træningspas, og han blev i hast fragtet til hospitalet, hvor han gennemgik en operation. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Svenskerens PR-ansvarlige, Edward Roff, skriver i en pressemeddelelse, at Skoglund fredag aften blev kørt på hospitalet efter et træningspas i hjembyen Nyköping. 

Efterfølgende gennemgik han en operation. Af pressemeddelelsen fremgår det, at lægerne var tilfredse med resultatet af operationen.

- Eriks tilstand er alvorlig, men stabil. De kommende tre-fire dage er vigtige for hans tilstand. I denne tid beder vi alle om at respektere Erik og hans familie, står der i pressemeddelelsen.

Sanna Neselius, læge i Det Svenske Bokseforbund, fortæller til Expressen, at man de kommende dage vil forsøge at vække Skoglund for at se, hvor meget hjernen har taget skade.

- Man vil forsøge at vække ham snart, siger Neselius.

- Hvis han er blevet svært hjerneskadet, vil han ikke være i stand til at trække vejret selv, og så må han igen lægges i respirator. Og så må man se igen efter par dage yderligere, forklarer hun.

Så sent som i august agerede Mikkel Kessler sparringspartner for svenskeren, som forberedte sig til kamp.

- Det er helt forfærdeligt. Og man vil jo allerhelst ringe og gøre alt muligt. Men jeg tror, familien skal have lidt fred nu, siger Kessler til Ekstra Bladet.

- Operationen skulle heldigvis være gået godt. Men man bliver alligevel stadig lidt - ikke bare ked af det - men overrasket. Erik Skoglund er en sød person og en mand, der altid har været i super god form. Vi må bare krydse fingre for, at han er okay.

Tidligere var det planlagt, at 26-årige Skoglund skulle møde briten Rocky Fielding i London 17. december. Kampen blev dog siden droppet, fordi hovedkampen mellem David Haye og Tony Bellew ved samme begivenhed blev aflyst.