Boksning

Der er ingen grund til at græde over Kesslers stop, siger bokseekspert

Bokseeksperten Brian Mathiasen har forståelse for Kesslers karrierestop, og opfordrer til at tænke tilbage på de store kampe.

Mikkel Kessler er færdig som professionel bokser. Det slog han søndag formiddag fast i BT.

Den 38-årige tidligere bokseverdensmester har mistet motivationen efter et sygdomsforløb efter et flåtbid. Noget han allerede fortalte til TV 2 SPORT tilbage i november 2017.

Mikkel Kessler

 • Alder: 38 år
 • Vægtklasse: Supermellemvægt
 • Vægt: 76 kg
 • Højde: 185 cm
 • Kampe: 49
 • Sejre: 46
 • Knockouts35
 • Uafgjorte: 0
 • Tabte: 3
 • Titler: WBA supermellemvægt, WBC Silver letsværvægt, WBO Europe supermellemvægt, WBC supermellemvægt, WBA supermellemvægt, WBC International supermellemvægt og IBA supermellemvægt

Da boksekspert Brian Mathiasen dengang læste, at den kneb med motivationen for Mikkel Kessler, tænkte han, at det var begyndelsen på enden for bokseren.

- Jeg tænkte med det samme, at comebacket ikke ville blive til noget.

- Hans motivation betyder alt for ham. Han gør det ikke for pengenes skyld, han går ikke i træningscenteret to gange om dagen for at få en kamp eller for at få penge. Han gør det fordi, han brænder for sporten og elsker at træne og bokse. Når motivationen ikke er der for ham, så slutter festen også, siger Brian Mathiasen til TV 2 SPORT.

Husk de store øjeblikke

Selvom det som sådan ikke er en glædelig nyhed, at Mikkel Kessler stopper karrieren, opfordrer bokseeksperten til, at man husker tilbage på de store øjeblikke med den danske topbokser i stedet for at begræde stoppet.

- Vi skal glæde os over, at vi i et lille land som Danmark har haft en bokser på øverste hylde. Vi skal være stolte over det, og ikke græde over, at vi ikke skal se de kampe mere. Det var sjovt, mens det stod på. Tænk på hvor mange fede kampe vi har haft på dansk grund. Det sker altså ikke ret ofte, at man har haft en god kamp.

- Når man hører navnet Mikkel Kessler, så skal man få et smil på læben, og tænke over hvordan vi er blevet forkælet med gode kampe, lyder det fra Brian Mathiasen, der understreger, at det er en af de største danske boksere nogensinde, vi siger farvel til.

- I min tid er det den største bokser, som vi har haft. Han er den bokser, der har præsteret mest i forhold til titler.

- Han er meget ærekær og en fantastisk stor sportsmand. Han er et af de bedste forbilleder i boksesporten i min tid. Han har altid profileret sig selv som en intelligent mand, der har passet sin træning og været super forberedt til sine kampe.

- Han har været en fantastisk ambassadør for boksesporten og er det stadigvæk. Selvom han ikke bokser aktivt, er han et stort navn og han er også begyndt at vise sig i ringhjørnerne (som træner, red.), lyder det fra Brian Mathiasen.

Kessler boksede sin sidste kamp for fem år siden, da han tabte til briten Carl Froch i O2 Arena i London.

20 måneder efter nederlaget til Froch stoppede Kessler karrieren - dog med en lille åbning, hvis det var muligt at lande en revanchekamp mod Froch eller amerikaneren Andre Ward.

Ward var ligesom Carl Froch en af de blot tre boksere, der lykkedes med at besejre danskeren. Den tredje var waliseren Joe Calzaghe, der slog Kessler i 2011 i Cardiff i en kamp om tre VM-bælter.

Danskeren var i alt i ringen i 49 kampe som professionel, og det blev til 46 sejre og tre nederlag.

Kessler hørte i flere år til blandt verdens bedste supermellemvægtere. Han nåede at være verdensmester hos bokseforbundene WBC og WBA.

Højdepunkter i Kesslers karriere

  1. Kessler debuterer

   Kessler vandt over Mays.

   Som 19-årig bokser Kessler sin første professionelle kamp mod ubesejrede Kelly Mays, der bliver udbokset og stoppet allerede i første omgang af den danske teenager.

  2. Det store gennembrud

   Kessler med VM-bæltet.

   Mads Larsen bliver skadet, og Kessler får chancen i en VM-kamp. Den ukendte dansker er så stærk, at Siaca giver op. Kessler forsvarer VM-titlen i Australien mod Anthony Mundine, mod Eric Lucas og siden i en dobbelt VM-kamp mod Markus Beyer, som Kessler knockouter i tredje omgang.

  3. Kampen mod Calzaghe

   Kessler og Calzaghe i kamp.

   Kessler rejser til walisiske Cardiff med sine to VM-bælter og et pletfrit CV på 39 sejre. Megakampen giver begge boksere et tocifret millionbeløb til kontoen, Kessler bokser kampen trods dårlig hånd. Rutinerede Calzaghe er lynhurtig og vinder en flot kamp på point.

  4. Nederlag i Super Six

   Ward slog overraskende Kessler i Super Six.

   Super Six-turneringen åbnes med Kessler som favorit, men danskeren snubler højst overraskende i sin første kamp mod Andre Ward, der er langt stærkere end ventet. Ward vinder siden turneringen.

  5. Optur mod Carl Froch

   Kessler poserer efter sejren over Froch.

   Efter nederlaget til Ward er det alt eller intet for Kessler i Herning. Kessler skifter træner, noget nyt skal til, hvis Froch skal besejres, og danskeren kaster alt ind i en åben slagudveksling. Kessler viser stort mod og holder liv i karrieren med en fortjent pointsejr.

  6. Froch får revanche

   Froch slog Kessler i O2-Arena i London.

   Kessler lover Carl Froch en revanchekamp efter kampen i Herning, og danskeren holderord. I London leverer de to krigere endnu en god boksekamp, men denne gang er det fortjent Carl Froch, der kåres som vinder hos alle tre dommere efter de 12 omgange.

Kilde: Ritzau