Bokseren Maxim Dadashev er død af skader efter kamp

16x9
Maxim Dadashevs træner forsøgte at få ham til at give op i løbet af kampen, men russeren ville ifølge træneren ikke lytte. (Arkivfoto) Foto: Steve Marcus / Ritzau Scanpix

Træneren kastede håndklædet i ringen i 11. omgang.

Den professionelle russiske bokser Maxim Dadashev er død af kvæstelser efter en boksekamp i Maryland, USA fredag aften, oplyser det russiske bokseforbund tirsdag.

28-årig Maxim Dadashev blev opereret øjeblikkeligt efter superletvægtskampen mod Subriel Matias fra Puerto Rico. Men hans liv stod ikke til at redde.

Forud var gået 11 omgange, hvor russeren var kommet i større og større vanskeligheder.

Ifølge Maxim Dadashevs træner, James McGrit, forsøgte han at overbevise sin bokser om, at det var bedst at give op. Men hans ubesejrede bokser ville ikke stoppe kampen.

Til sidst blev det dog for meget for James McGrit, der kastede håndklædet i ringet i 11. omgang, og dermed sluttede kampen.

På det tidspunkt var det dog for sent.

Kunne ikke gå

Dadashev begyndte efter kampen at kaste op og mistede bevidstheden.

Han blev hastet til det lokale sygehus i Oxon Hill, hvor det blev konstateret, at han havde alvorlige hævelser i hjernen, og han blev opereret.

Her forsøgte lægerne at redde russerens liv ved at lette presset i hans hjerne, men det var forgæves. Maxim Dadashev døde.

Inden kampen mod Subriel Matias havde Dadashev en sejrsrekord på 13-0.

Han bliver nu fløjet hjem til Rusland, hvor han skal begraves.