Boksning

'Overrasket' dansk bokser tildelt EM-kamp efter 11 sejre

Enock Mwandila Poulsen er ubesejret i sine 11 kampe som professionel. Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix Denmark

Den 27-årige dansker Enock Mwandila Poulsen har sikret sig en EM-kamp, selvom han blot har bokset 11 kampe som professionel.

Enock Mwandila Poulsen har mulighed for at sikre, at dansk boksning når en milepæl. Han kan nemlig blive den 25. europamester med dansk pas på herresiden.

Det danske talent har ’blot’ bokset 11 professionelle kampe og er fortsat ubesejret – og det har nu sikret ham karrierens hidtil største kamp: En titelkamp mod den spanske europamester Sandor Martin i super letvægt-klassen.

- Det er ikke normalt, at du kun har bokset 11 kampe og får en titelkamp allerede nu. Der er jo mange, som først har en titelkamp efter 20-25 kampe, siger Enock Mwandila Poulsen til TV 2 SPORT.

- Så selvfølgelig er jeg overrasket, men for mig er det positivt: Det betyder, at EBU (den europæiske bokseunion, red.) tror på, at jeg kan være med på europæisk- og verdensplan. Det tager jeg som et skulderklap, uddyber han.

Igennem tiden har Danmark haft 24 officielle europamestre, blandt andre Johnny Bredahl, Mads Larsen og Rudy Markussen.

Karrierens største mulighed

Enock Mwandila Poulsen kan således blive en del af en stolt, dansk tradition, og hovedpersonen selv ser da også frem til titelkampen.

- Det er det, jeg har trænet og bokset det seneste års tid for, så det er kæmpestort. Nu skal jeg bare lige igennem min genoptræning, efter jeg blev opereret i knæet – og så er det bare fuld fokus på træning op til kampen, for det er jo den største mulighed i min karriere, lyder det fra den 27-årige bokser.

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår EM-kampen skal bokses.

Sikkert er det dog, at spanske Sandor Martin bliver modstanderen. Spanieren er forsvarende europamester og rangerer som nummer seks i verden.