Boksning

Sarah Mahfoud er ny verdensmester i boksning

Med en suveræn indsats fik Danmark en ny verdensmester i boksning, da Sarah Mahfoud vandt på point over sin argentinske modstander.

I 16 år har Sarah Mahfoud været bokser, og natten til søndag kom belønningen. Hun er ny verdensmester i fjervægt hos det store forbund IBF, International Boxing Federation.

Sarah Mahfoud dikterede kampen, fra gonggongen lød. Igen og igen var hun først med slagene, og hendes aggressive stil overraskede den regerende mester, Brenda Karen Carabajal.

Mahfoud tilkæmpede sig dermed IBF-bæltet i kampen om bokseforbundets interrim-titel.

Der var godt med mennesker i Frederiksberg Hallerne, og de så den tidligere 'Vild med Dans'-vinder i fremragende form. Tempoet var hele tiden højt.

'Jeg er verdensmester'

Op til kampen havde danskeren fået en ny træner, og det ser ud til at være et godt skifte. Hun havde tillagt sig en helt ny "amerikansk" stil, og konditionen virkede markant forbedret. Og da kampen var slut, var ingen i tvivl om udfaldet. Med alle tre dommerstemmer vandt hun sikkert på point.

- Det var en fantastisk fed stemning i hallen, og det gik godt. Jeg er verdensmester, sagde Sarah Mahfoud efter kampen til B.T.

- Jeg har arbejdet med min aggressivitet, og jeg skulle bruge min venstre hele tiden og fange hende med min højre.

Har vundet alle kampe som professionel

Ingen ved, hvem næsten modstander bliver, men danskeren frygter ikke nogen.

- Jeg vil bokse mod hvem som helst, de kan komme alle sammen, slog hun fast med et kæmpe smil.

Sarah Mahfoud er 30 år gammel. Hun har bokset ti kampe som professionel og vundet dem alle.

Det er tredje gang, at en dansk kvinde bliver verdensmester i boksning. Den første var Anita Christensen tilbage i 2006. Den anden er Dina Thorslund, der stadigvæk er verdensmester i vægtklassen Super Bantamvægt.

Som amatør vandt Mahfoud DM tre gange og det nordiske mesterskab to gange. Det var i 2016, at hun vandt 'Vild med Dans' sammen med Morten Kjeldgaard.

Sådan forløb de ti omgange mellem Sarah Mahfoud og Brenda Carabajal

  1. omgang. Sarah Mahfoud kom rigtig flot ud. Hun virkede slet ikke nervøs. Hun var aggressiv og kom først med slagene. Brenda virkede overasket.
  2. omgang. Samme mønster. Sarah Mahfoud landede flere gode slag. Hun var rigtig god på de ”dansende fødder” og undveg dermed flere slag.
  3. omgang. Hjemmebanehåbet kom fortsat først. Hun virkede determineret. Og frem for alt blev hun aldrig rigtig ramt.
  4. omgang. Den argentinske bokser var tydeligvis ikke tryg ved situationen. Bokserne stødte hovederne sammen, og det gjorde mest ondt på Carabajal, der efterfølgende fik en hårdt slag i ansigtet.
  5. omgang. Danskeren dominerede. Hun viste også flot kontraboksning. Hele tiden i et meget højt tempo uden nogen form for træthed. Den hårde træning op til kampen havde båret frugt.
  6. omgang. Flot fokus af Sarah Mahfoud. Hun boksede klogt. Kom næsten først med alle slag, og den argentinske modstander havde intet modtræk.
  7. omgang. Promotor Mogens Palle lovede Mahfoud en VM-kamp, da hun blev professionel for tre år siden. Løftet blev holdt, og hun udnyttede muligheden.
  8. omgang. Carabajal kom lidt bedre med, men igen var det alligevel Mahfoud, der havde de fleste træffere. Og det var fortsat i et meget højt tempo.
  9. omgang. Man skulle tro, at Carabajal ville begynde at satse alt. Men hun kunne simpelthen ikke gøre noget mod danskeren.
  10. Championship round. Og det var ikke Carabajal, der viste mesterklasse. Sarah Mahfoud tog også den omgang, og da gonggongen lød for sidste gang, gik bokserne en rundt i ringen med armene om hinanden. Men det var danskeren, der fuldt fortjent vandt.