Boksning

Fury smadrede Wilder - og slikkede blod af hans hals

Tyson Fury stoppede sin modstander i syvende omgang. Etienne Laurent / Ritzau Scanpix

Tyson Fury vandt den længe ventede revanchekamp mod Deontay Wilder. Kampen blev stoppet i syvende omgang.

Tyson Fury is the new heavyweight champion of the wooorld!

Den annoncering er særdeles fortjent, efter britiske Fury tidligt søndag morgen smadrede Deontay Wilder fra USA i deres revanchekamp, hvor WBC-bæltet var på spil.

Opgøret blev stoppet i syvende omgang efter en overlegen præstation af Fury, der ud over bokseevnerne gjorde sig bemærket ved at slikke lidt blod af Wilders hals undervejs i kampen.

Fury var ovenpå stort set fra første slag - både i overført betydning og bogstaveligt talt. I tredje og femte omgang blev Wilder slået i gulvet, og derfor var der næsten mere spænding om kampens længde end om kampens udfald.

Wilder blev slået til blods i løbet af kampen, og på et tidspunkt endte de to boksere så tæt på hinanden, at Fury stak tungen frem for at slikke noget af blodet af sin modstander. Desværre har vi ikke billeder af episoden, men den siger noget om, hvilken modbydelig tilstand, Fury var i.

Samtidig var det tydeligt, hvor svært Wilder havde det. Allerede i femte omgang så han groggy ud, da Fury bankede ham i gulvet og efterfølgende slentrede overlegent over mod sit ringhjørne.

Deontay Wilder slået i gulvet i femte omgang.

Opgøret blev stoppet af Wilders hjørne i syvende omgang, da der var knap halvandet minut tilbage. På det tidspunkt havde Fury presset amerikaneren op i det ene hjørne, og da han var ude af stand til at forsvare sig, så hans folk ingen anden udvej. Det var amerikaneren ikke helt tilfreds med, men i virkeligheden gjorde de ham nok en tjeneste ved at afbryde kampen.

- Jeg er en mand, der holder ord. Jeg sagde til Wilder, hans team og til hele verden, at vi trænede for at vinde på knockout, sagde Tyson Fury efter kampen til BT Sport ifølge BBC.

Tyson Fury fejrer sejren i Las Vegas.

Kampen tidligt søndag morgen dansk tid var de to bokseres andet møde. De boksede også i 2018, hvor opgøret noget usædvanligt endte uafgjort. Dengang forsvarede Wilder sin WBC-titel ved ikke at tabe, og faktisk var søndagens nederlag hans første i karrieren.

Tyson Fury har stadig ikke prøvet at tabe en boksekamp. Fury fejrede sin 30. professionelle sejr, hvoraf 21 har været på knockout, ved at synge Don McLeans klassiker 'American pie' foran publikum. Selvom Fury var på udebane, fik han endda tilskuerne til at synge med på omkvædet.

Tyson Fury kom ind til kampen som en konge, og nu kan han rejse hjem med beviset på, at han er den bedste sværvægtsbokser lige nu.