Boksning

Bokser kommer med bizar bortforklaring på nederlag

Deontay Wilder ankom i dette outfit til bokseringen i opgøret mod Tyson Fury. Steve Marcus / Ritzau Scanpix

Deontay Wilder bebrejder det kostume, han bar på vej til bokseringen, for at give ham tunge ben til sværvægtsopgøret mod Tyson Fury.

Den amerikanske sværvægtsbokser Deontay Wilder blev udbokset i weekendens brag mod britiske Tyson Fury i Las Vegas og mistede dermed sin WBC-titel.

Wilders assistenttræner, Mark Breland, måtte smide håndklædet i ringen i syvende runde, men nu hævder den amerikanske bokser, at han var i problemer allerede inden gong-gong'en lød for første gang.

Og forklaringen er noget speciel.

Han (Tyson Fury red.) skadede mig overhovedet ikke, men min uniform var simpelthen alt for tung for mig

Deontay Wilder, professionel sværvægtsbokser

20 kilo tungt kostume

Deontay Wilder gik ind til bokseringen iført en slags rustning med en maske og en krone på hovedet.

Herlighederne vejede tilsammen små 20 kilo, og gåturen op til ringen udtrættede Wilder så meget, at han "ikke havde benene" til boksekampen, hvor han blev tildelt sit første professionelle nederlag i karrieren.

Deontay Wilder på vej ind i bokseringen i sin noget aparte uniform.
Deontay Wilders maske, som han bar inden opgøret mod Tyson Fury.

Det siger han til Yahoo.

- Han (Tyson Fury red.) skadede mig overhovedet ikke, men min uniform var simpelthen alt for tung for mig, siger Deontay Wilder og uddyber:

- Jeg havde ikke benene fra kampens begyndelse, og i tredje runde var mine helt færdige. Men jeg er en kriger, og det ved folk.

Wilder blev i løbet af de syv runder ramt gentagne gange af Tyson Furys hårde slag, hvilket fik amerikaneren til at bløde kraftigt.

Den 34-årige amerikanske bokser siger, han forsøgte at bluffe i bokseringen og undlod at vise, at der - ifølge ham selv - var noget galt fra kampens begyndelse.

Deontay Wilder valgte at iføre sig det noget aparte kostume som en hyldest til Black History Month, der i USA markeres i februar til ære for vigtige personer af afroamerikansk oprindelse.

- Jeg prøvede den første gang aftenen inden kampen, men jeg troede ikke, den ville være så tung, forklarer Deontay Wilder.

Tørstig efter revanche

Deontay Wilder blev slået i gulvet i både tredje og femte omgang og måtte til stor fortrydelse opgive at fortsætte i syvende omgang, da hans træner kastede håndklædet i ringen.

Amerikaneren måtte efter kampen køres på hospitalet, hvor bokseren måtte syes med flere sting i det ene øre.

Deontay Wilder blev flere gange slået i gulvet af Tyson Fury.

På trods af øretæverne vil Wilder have en revanchekamp mod Tyson Fury, der kan blive det tredje møde mellem sværvægtsbokserne.

Deontay Wilder kan nemlig kræve en tredje kamp, hvilket i så fald ske inden 30 dage. Og det kommer til at ske ifølge amerikaneren.

- En omkamp vil helt sikkert komme til at ske... Jeg vil have revanche, siger Wilder til mediet The Athletic.

Hvis en tredje kamp mellem Deontay Wilder og Tyson Fury ikke bliver til noget, kan en anden mulighed for den 31-årige Tyson Fury være et rent britisk opgør mod Anthony Joshua, der er indehaver af sværvægtsbælterne i WBA, WBO, IBO og IBF.