Coronavirus

Dansk verdensmester vil hjælpe til - har meldt sig som sygeplejerske

Bokseren Sarah Mahfoud har meldt sig som sygeplejerske-vikar på Bispebjerg Hospital for at afhjælpe det aktuelle pres på det danske sundhedsvæsen.

Hænderne kan bruges til andet end at sende modstanderne i gulvet i bokseringen. Faktisk det diametralt modsatte - nemlig at hjælpe andre på fode igen.

For 30-årige Sarah Mahfoud er ved siden af sin boksegerning også i færd med at uddanne sig som sygeplejerske. En uddannelse, der i den kommende tid kan komme til at byde på en del praktisk erfaring.

Den danske verdensmester i fjervægtsklassen meldte sig nemlig onsdag som vikar på Bispebjerg Hospital.

- Jeg har tænkt på det et stykke tid. Vi ved jo ikke, hvor længe krisen varer, og jeg kan lige så godt give en hånd med.

- Det her går ikke væk af sig selv, så vi må hver især gøre en indsats, og der bliver jo næppe noget boksning foreløbig, siger Mahfoud til Ekstra Bladet.

Kender ikke sin rolle endnu

Ud over den igangværende uddannelse som sygeplejerske, hvor hun er på 4. semester, har Sarah Mahfoud allerede papir på en titel som SOSU-assistent.

I hvilket omfang bokseren kommer til at hjælpe på Bispebjerg Hospital, ved hun endnu ikke. Men de var ifølge Mahfoud glade for hendes tilbud om hjælp.

Personligt er Sarah Mahfoud i fremragende fysisk form. Alligevel er hun meget opmærksom på, at hun ikke selv er ramt af corona og ubevidst smitter andre, fortæller hun til Ekstra Bladet.

- Jeg er ikke bange for mit eget helbred, hvis jeg skal arbejde med smittede, men jeg er bange for at være smittebærer.

- Jeg vil være helt sikker på, at jeg ikke tager noget med, siger Sarah Mahfoud, som ikke selv har nogle umiddelbare symptomer.