Boksning

53-årige Mike Tyson tilbudt millioner for comeback efter omtalt video

Mike Tyson er 53 år, men har stadig et uppercut, de færreste nok ønsker at blive ramt af.  Steve Marcus / Ritzau Scanpix

Den tidligere boksestjerne Mike Tyson har genoptaget boksetræningen. Nu er han angiveligt blev tilbudt tre millioner dollars for en kamp i Australien.

Det er ikke til at se, at Mike Tyson er fyldt 53 år.

I hvert fald ikke bedømt ud fra hans Instagram-opslag for nylig, hvor han sender nogle seriøst hårde slag afsted.

Videoen har over 10 millioner visninger og har sat gang i spekulationerne på nettet. Kan Mike Tyson virkelig gøre comeback?

Svaret er ja. Han har i hvert fald fået muligheden. Boksepromotoren Brian Amatruda har ifølge The Sydney Morning Herald tilbudt 'Iron Mike' én million dollars for en kamp i Australian mod enten Sonny Bill Williams, Paul Gallen eller Barry Hall, som er markant yngre end Mike Tyson. Efterfølgende forlyder det, at tilbuddet er blevet hævet til tre millioner dollars.

Mike Tyson boksede i 2001 mod Brian Nielsen i Parken. Her måtte danskeren se sig slået af 'The Baddest Man on the Planet'.

Den tidligere australske bokser Jeff Fenech, som er en god ven af Mike Tyson, ser det ikke ske. Både på grund af 'det lille tilbud' og modstandernes sikkerhed.

- Hvis han slår Sonny Bill Williams eller Poul Gallen, vil han blive dømt for manddrab, siger Jeff Fenech til The Sydney Morning Herald.

- Jeg mener det. Hvis han slår Paul Gallen, kan han dræbe ham. De her fyre er aldrig blevet slået af nogen som Mike. Hvis han slår dem med et uppercut, som han gør i videoen, ender de højst sandsynligt i lighuset dagen efter, siger han til avisen.

En showkamp er mere sandsynlig

Brian Amatruda har kontaktet Max Markson, som er agent og tidligere har arbejdet sammen med Mike Tyson, for at få kampen sat op. Men på grund af coronapandemien og visaproblemer ser det ikke ud til, at boksefans endnu kan begynde at se frem til et comeback fra den tidligere verdensmester i sværvægt.

- Det er en god historie, men lad os om vi kan få det til at ske, siger Max Markson.

Tyson har ikke selv udtalt sig, men vennen Jeff Fenech, er sikker på, han er klar - hvis det altså drejer sig om en velgørenhedskamp.

- Han vil helt sikkert gøre det for et velgørende formål, siger Fenech.

Men i så fald vil det altså blive en showkamp, understreger han.

- Mike er 53 år gammel. Han gider ikke blive ramt i hovedet. Han er ikke interesseret i at skade nogen, og der er ikke nogen, der er interesseret i at skade Mike, siger Fenech.