Boksning

Muligt Tyson-comeback sætter boksepromotor i moralsk dilemma

Mike Tyson har for længe siden lagt boksehandskerne på hylden. Men et muligt comeback er under opsejling. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Hvis 53-årige Mike Tyson gør alvor af sin comeback-snak, kan det sætte boksepromotorer i et moralsk dilemma, mener Eddie Hearn.

- Jeg er tilbage!

Sådan lød det fra Mike Tyson i sin seneste video på Instagram, som satte yderligere gang i spekulationerne om et muligt comeback, som har fyldt meget i medierne de seneste uger.

Hvis Mike Tyson er seriøs og vil tilbage i ringen, vil han samtidig sætte boksepromotorers samvittighed på en prøve.

- Jeg vil nok gerne se det - men er det en smule uansvarligt at lade en 53-årig legende komme tilbage i ringen?, siger den britiske boksepromotor Eddie Hearn i et videointerview med British Boxing.

Det mulige comeback sætter tydeligt gang i tankerne hos den britiske boksepromotor, som i interviewet rejser flere spørgsmål.

- Han ser ret farlig ud. Det er spændende, om han rent faktisk kunne komme tilbage i en alder af 53 og gøre en god figur.

Mike Tyson med VM-bæltet i sværvægt efter sejren over Frank Bruno i 1996.

Hvis en comeback-kamp skal arrangeres, skal der i hvert fald være en balance mellem sikkerhed og indtjening, mener Eddie Hearn.

- Der er en grænse - og jeg er gået over den et par gange - mellem integriteten i sporten og at der skal tjenes penge. Vores arbejde er at levere det bedst mulige produkt til tv-stationerne, men vi bliver nødt til være så tæt på den rigtige måde at gøre det på, som vi kan, siger boksepromotoren i interviewet.

Penge er drivkraften

Mike Tyson er ikke den eneste tidligere bokser, der har været fokus på omkring et comeback. Carl Froch og Floyd Mayweather er ifølge BBC også blevet mødt med spørgsmål omkring et muligt comeback, mens 57-årige Evander Holyfield har lavet en tro kopi af Mike Tysons video.

Og når man spørger hvad interessen for tidligere boksere er i et comeback, er svaret klart fra Eddie Hearn.

- Penge. Svaret er en stor portion penge.