Boksning

Dansk verdensmester jagter nyt VM-bælte i sin største kamp

Når den professionelle bokser Dina Thorslund fredag 25. juni skal bokse om det ledige WBO-bælte i bantamvægt, vises kampen på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT.

27-årige Dina Thorslund, der allerede er forsvarende WBO-verdensmester i super bantamvægt, kan som den første danske bokser siden Johnny Bredahl blive verdensmester i flere vægtklasser, når hun skal bokse om den ledige VM-titel i bantamvægt mod den tidligere mangedobbelte verdensmester, argentinske Debora Dionicius (30 sejre og 2 nederlag).

VM-kampen, der bokses i Struer, kan sikre Dina Thorslund plads i boksesportens historiebøger, hvis hun erobrer VM-titlen i to forskellige vægtklasser.

- Det er uden tvivl den største kamp i min karriere og en stor drøm for mig at kunne blive verdensmester i flere vægtklasser. Debora tilhører den absolutte verdenstop, så jeg skal være 110 procent forberedt for at få bæltet. Jeg ser frem til en stor aften for dansk boksning og er rigtig glad for, at kampen vises på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY, siger Dina Thorslund.

Også på TV 2 er sportschef Frederik Lauesen glad for at vise kampen.

- At en professionel dansk bokser kan blive verdensmester i to forskellige vægtklasser, sker ikke hver dag. Vi er meget glade for, at de danske tv-seere og brugerne på TV 2 PLAY får adgang til denne store begivenhed og håber, at Dina Thorslund kan hente endnu en VM-titel.

Stolthed over at få VM-kamp til Danmark

Men let bliver det ikke, siger Dina Thorslunds træner, Thomas Madsen, der også er en del af TK Promotion, der har fået VM-kampen til Struer.

- Vi er utroligt stolte over at have fået denne kamp til Danmark. Debora Dionicius er et stortnavn i kvindeboksning. Hun er tidligere IBF-verdensmester – en titel, hun forsvarede hele 12 gange – og vi glæder os til en stor bokseaften, hvor Dinas VM-kamp suppleres af en række boksekampe med store talenter, siger Thomas Madsen.

Dina Thorslund er i øjeblikket aktuel i TV 2-programmet ’Korpset’.