Boksning

Største kamp venter for dansk verdensmester - overvejer karrierestop

Den danske bokser Dina Thorslund er forsvarende WBO-verdensmester i super-bantamvægt. Den 25. juni kæmper hun for et VM-bælte i endnu en vægtklasse.

Danske Dina Thorslund står over for karrierens hidtil største kamp.

Den 27-årige bokser er allerede WBO-verdensmester i super-bantamvægt, men den 25. juni skal hun kæmpe om det ledige WBO-bælte i bantamvægt.

Thorslund møder mexicanske Jasseth Noriega, og danskeren har tidligere fortalt, at det vil være en stor milepæl i karrieren at være indehaver af to VM-bælter.

Vinder Thorslund, er der dog noget, der tyder på, at det meget vel kan blive den sidste kamp i karrieren for den blot 27-årige boksestjerne. Det fortæller hun i et indslag med TV 2 ECHO, som du kan se i toppen af artiklen.

- Hvis jeg vinder eller taber en kamp, er der altid et interview bagefter. Og jeg har aldrig rigtig forestillet mig at skulle afslutte min karriere eller sige, at jeg overvejede det. Men det har jeg gjort denne gang.

- Jeg kan ikke blive ved med at leve sådan her, fordi det er så pressende. Jeg vil ikke slutte med et nederlag, jeg vil slutte på toppen. Og det er det, der motiverer mig. At jeg ved, det er slut lige om lidt. Så jeg skal satanedme bare have det sidste med.

Bokser ikke for at leve

Thorslund er godt i gang med at stifte en familie, og hun lægger ikke skjul på, at det er noget, der fylder mere og mere.

- Jeg vil rigtig gerne være verdens bedste bokser. Men jeg vil selvfølgelig også være verdens bedste mor. Jeg vil også være verdens bedste hundeejer, verdens bedste fysioterapeut og verdens bedste kæreste.

Det står i stor kontrast til den mexicanske modstander, der venter i ringen fredag aften.

- Jeg er blevet tudet ørene fulde med, at hende her mexicaneren, det er det eneste, hun lever for. De bokser for at leve. Og det gør jeg ikke.

- Jeg bokser ikke for at leve, jeg bokser, fordi jeg godt kan lide det. Men jeg har også andet i livet. Prioriteterne har ændret sig lidt. Det begynder mere at være familielivet, der trækker i mig.

Hvis Dina Thorslund vinder VM-titlen, vil hun være den første danske bokser siden Johnny Bredahl til at blive verdensmester i flere vægtklasser.

Dina Thorslund har 15 sejre, 0 uafgjorte og 0 nederlag i karrieren, mens Noriega har 27 sejre, 4 uafgjorte og 2 nederlag.

Deres opgør om VM-bæltet løber af stablen på dansk jord - nærmere bestemt i Struer - den 25. juni.

Kampen bliver vist på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fredag aften fra klokken 19.30.