Boksning

Thorslund skriver dansk boksehistorie

Dina Thorslund er verdensmester i bantam og super-bantamvægt hos WBO efter en pointsejr over Jasseth Noriega.

Dina Thorslund er den første danske kvindelige bokser med et VM-bælte i to forskellige vægtklasser.

Det står klart, efter hun fredag aften i Struer erobrede WBO-bæltet i bantamvægt. Tidligere har hun vundet bæltet i super-bantamvægt. Det var også WBO-bæltet. Hun har nu vundet 16 sejre i 16 kampe i karrieren.

Johnny Bredahl var inden Thorslund den eneste dansker, som havde vundet VM-bælte i to forskellige klasser.

I gulvet i femte omgang

Thorslunds VM-kamp i super-bantamvægt var mod mexicaneren Jasseth Noriega, og danskeren vandt med stemmerne 99-90 hos alle tre dommere.

De første par omgange af i alt ti var ret taktiske, men i tredje omgang åbnede især danskeren op og ramte sin modstander med flere dybe slag.

I femte omgang gik 30-årige Noriega i gulvet efter en god kombination af Thorslund, men mexicaneren signalerede selv, at hun blot gled, og kampen fik lov at fortsætte.

Jasseth Noriega blev sendt i gulvet af Dina Thorslund undervejs i deres VM-kamp. Video: TV 2 SPORT

Thorslund skulle under 53,5 kilo til kampen, og det betød blandt andet, at hun smed 10 kilo i løbet af den seneste måneds tid, men det var ikke til at se i matchens første mange omgange.

Mexicaneren var tvunget frem til sidst, men fik sjældent held til at ramme Thorslund for alvor, og det endte derfor med dansk sejr.

Noriega har efter sit nederlag 27 sejre, 4 uafgjorte og 3 nederlag.

Allerede inden fredagens match havde Dina Thorslund indikeret, at hun nu stopper karrieren for at prioritere sin familie, men sådan har hun det ikke efter kampen.

- Nej, jeg skal ikke stoppe nu. Jeg må få det strikket sammen på en anden måde. Vi skal have gang i sporten, siger Thorslund til TV 2 SPORT.