Boksning

Ukrainer erobrer Joshuas VM-bælter

34-årige Oleksandr Usyk viste sig at være for hurtig for briten Anthony Joshua under boksebrag i London.

Ukrainske Oleksandr Usyk kan kalde sig ny verdensmester i sværvægt.

Det står klart, efter at han natten til søndag dansk tid detroniserede den nu tidligere verdensmester Anthony Joshua i britens egen baghave foran et udsolgt Tottenham Hotspur Stadium i London.

Den 34-årige ukrainer leverede lidt af et mesterstykke, da han lukkede munden på størstedelen af de 67.000 tilskuere i den massive arena.

Således viste Usyk sig at være for hurtig og klog for Anthony Joshua i løbet af den medrivende boksekamp, inden han i 12. og sidste runde endda forsøgte at knockoute briten foran hjemmepublikummet.

Joshua formåede at holde sig på benene, men kampens afgørelse var der ikke meget at rafle om, da ukraineren blev kåret som vinder af et enigt dommerbord.

- Det her betyder meget for mig. Kampen forløb, som jeg forventede. Der var øjeblikke, hvor Anthony pressede mig hårdt, men det var ikke noget særligt, siger 34-årige Usyk til Sky Sports.

Med sejren overtager Oleksandr Usyk Joshuas verdensmesterbælter fra bokseforbundene WBO, WBA, IBF og IBO.

Kampen mod Joshua var Oleksandr Usyks bare tredje kamp som professionel sværvægtsbokser.

Han er den første ukrainer til at vinde VM-titlen i sværvægt, siden brødrene Wladimir og Vitalij Klitsjko dominerede divisionen fra 2004 til 2015.

Oleksandr Usyk, der i 2012 vandt OL-guld i sværvægt, har tidligere i sin karriere forenet alle VM-bælterne i cruiservægt, der er for boksere på maksimalt 90,72 kilo.

Misser sandsynligvis drømmekamp

For Anthony Joshua er nederlaget - det bare andet i hans karriere - et hårdt slag.

Det betyder nemlig, at briten formentlig må vinke farvel til sin drøm om en kæmpe kamp om samtlige VM-bælter i sværvægtsdivisionen mod landsmanden Tyson Fury.

Fury er verdensmester hos forbundet WBC. Det er den eneste titel, som Anthony Joshua ikke besad, indtil nederlaget mod Usyk.

For at gøre ondt værre, så var det ikke engang planen, at Anthony Joshua skulle have mødt Usyk lørdag.

Oprindeligt skulle Joshua have mødt landsmanden Tyson Fury i august, men efter at Fury af et andet forbund blev tvunget til at møde Deontay Wilder inden 15. september, ville WBO ikke længere vente på at få sat forbundets VM-bælte på højkant, og derfor kom kampen mod Usyk altså i stand.

Anthony Joshua har ikke selv udtalt sig om nederlaget i form af andet end en kort besked på de sociale medier.

- Bliv ved med at være positiv, selv hvis verden styrter sammen for øjnene af dig. London, jeg elsker jer, skriver han på Twitter.