Boksning

Tyson Fury vinder rekordkamp på Wembley

Sværvægtsbokseren Tyson Fury skulle bare bruge seks omgange på at besejre Dillian Whyte på Wembley.

Foran 94.000 ellevilde tilskuere vandt Tyson Fury sent lørdag aften det, han selv har proklameret som karrierens sidste boksekamp.

På Wembley, det gigantiske stadion i London, formåede den 206 centimeter høje brite, der også går under navnet "Gypsy King", sigøjnernes konge, at slå landsmanden Dillian Whyte på knockout med få sekunder tilbage af sjette omgang.

Dermed kan Tyson Fury fortsat kalde sig verdensmester i sværvægtsklassen. Kampen gjaldt WBC's VM-bælte.

Det var et såkaldt uppercut, der sendte Whyte i gulvet til stor glæde for hovedparten af de mange tilskuere.

Kampen var på forhånd udråbt som den største boksekamp nogensinde på europæisk grund.

På scenen efter sejren fortalte Fury, at han havde drømt om at få en kamp på et udsolgt Wembley, og nu hvor den drøm er krydset af, er det tid til en endegyldig afsked med boksesporten, som han har domineret i en årrække.

- Jeg tror, at jeg må holde mit ord. Jeg tror, at det var det sidste tæppefald for "Gypsy King", lød det fra 33-årige Tyson Fury.

Briten kan nu se tilbage på en karriere som ubesejret - 32 sejre og en enkelt uafgjort er det blevet til, siden han boksede sin første professionelle kamp i 2008.

Ifølge ritzau bakker promotoer Frank Warren op om Furys beslutning om at indstille karrieren.

- Det er hans beslutning. Det er ham, der går i ringen. Og hvis det er hans sidste kamp, så slutter han på toppen, siger Warren.