Bordtennis

36-årige Michael Maze gør comeback og satser på OL

Michael Maze gør comeback i international bordtennis og spiller allerede om en uge landskamp for Danmark

For knap to år siden sagde en slidt Michael Maze stop for en karriere på topniveau og droppede dermed drømmen om endnu et OL.

Men nu har Maze igen fået fysikken med sig, og trods en alder på 36 år vender han tilbage på den internationale scene. Det meddeler han i en pressemeddelelse.

- Mit helt store mål er OL i Tokyo i 2020. Det kræver selvfølgelig en masse træning. Nogle vil måske mene, at det er af at tage munden lidt for fuld, men jeg elsker en stor udfordring. Jeg håber ikke kun at deltage, men også at lave et rigtig godt resultat ved mit femte OL, siger Michael Maze i pressemeddelelsen.

Han spiller sin første landskamp efter comebacket på tirsdag, hvor Danmark møder Sverige i EM-kvalifikationen. 

Spillede lige op med stjerner

Siden stoppet på internationalt niveau i marts 2016 har han spillet udvalgte kampe for den danske klub Roskilde BTK 61.

I Champions League for klubben i slutningen af sidste år spillede han lige op med storspillere som Timo Boll og Jun Mizutani, henholdsvis nummer 3 og 14 i verden, og det gav ham blod på tanden til et comeback.

- Kroppen har det rigtig godt lige nu, og jeg har savnet at spille med på højeste niveau. De seneste kampe i Champions League, hvor jeg beviste, at jeg stadig kan spille med mod de allerbedste på trods af, at jeg ikke træner i nærheden af det, spillerne i verdenstoppen gør, fik mig til kraftigt at overveje et comeback, siger Maze.

- Faktisk har jeg tænkt på det i længere tid. Jeg ved, det kommer til at tage lang tid, men den tid har jeg, så jeg vil tage det stille og roligt og bygge formen op igen. Den rette træning kombineret med den rette restitution er nøglen, og jeg har et godt team omkring mig.

Helt tilbage i 2004 vandt Maze sin første og hidtil eneste medalje ved OL, da det blev til bronze. I 2009 blev han europamester, og så har han også en VM-bronzemedalje tilbage i 2005.