Bordtennis

Sen sejr sikrer dansker stor kamp: - Jeg var ude af turneringen

Jonathan Groth møder den stærke Dimitrij Ovtcharov i European Games. Attila Kisbenedek / Ritzau Scanpix

Jonathan Groth overlevede tre matchbolde for at blive klar til mødet med tysk stjerne i European Games.

Danmarks bedste bordtennisspiller Jonathan Groth kommer på noget af en opgave, når han mandag aften spiller ottendedelsfinale i singleturneringen ved European Games mod tyskeren Dimitrij Ovtcharov.

Og der skulle et mindre mirakel til, før Groth var klar til opgøret mod turneringens forsvarende mester, der nu er nummer 12 i verden.

Groth, der selv rangerer som nummer 33, afværgede undervejs tre matchbolde, inden han i søndagens 16.-delsfinale havde nedkæmpet briten Sam Walker med cifrene 11-4, 4-11, 7-11, 11-5, 8-11, 14-12, 11-7.

- Det holdt hårdt. Jeg var allerede ude af turneringen. Han spillede godt og havde tre matchbolde, men jeg kæmpede til sidste bold, for han skulle ikke have noget gratis. Det gav pote til sidst, siger Jonathan Groth.

- Jeg havde en plan ved alle tre matchbolde og spillede rigtig godt på især den sidste. Da jeg vandt det sæt, gav det et mentalt overtag i det afgørende sæt. Men jeg manglede lige nogle procenter i mit spil.

Det får Groth brug for, hvis han skal besejre Dimitrij Ovtcharov i opgøret, der er programsat til klokken 18.00 dansk tid.

- Han er selvfølgelig storfavorit, og det bliver en utrolig hård kamp. Jeg har aldrig slået ham, men vi har spillet mange tætte kampe. Taktisk har jeg ramt ham meget godt, men jeg har været mest påvirket, når det er blevet tæt.

- Jeg skal ramme mit allerbedste niveau, og så håber jeg, at jeg kan presse ham og lidt til, lyder det fra Groth.

Landstræner Linus Mernsten tror i hvert fald på, at Groth kan tage den tyske skalp.

- Han har alle de ting i spillet, der skal til for at vinde kampen. Han skal bare tro på det, siger den svenske træner.

Groth er kommet til Minsk med ambitionen om at slutte blandt de tre bedste. Ud over en medalje vil det indbringe en OL-billet til Tokyo i 2020