Bordtennis

Drømmen er knust - chokeret dansker er ikke længere handicappet nok

En reklassifikation forud for EM i Helsingborg betyder, at Sophie Walløe ikke længere må spille parabordtennis.

19-årige Sophie Walløe havde forberedt sig på at forsvare sin individuelle sølvmedalje samt en bronzemedalje i holddisciplinen sammen med Thea Amalie Nielsen ved EM i parabordtennis.

Men bare én dag inden EM blev hun deklasseret, da hendes funktionsnedsættelse efter nye testmetoder blev fundet for lille til, at hun kan spille international parabordtennis. Det betyder også, at drømmen om de paralympiske lege i 2020 er bristet.

- Jeg er meget chokeret og skuffet, og selv om man kender risikoen, når man som klasse 10-spiller skal testes, så var det uventet og en hård dom at få her dagen før EM, som jeg har trænet frem imod, siger Sophie Walløe til Parasport.dk.

- Jeg synes, timingen er urimelig, ikke kun over for mig selv, men også over for alle dem, der står bag mig og har satset på mig

Parasport Danmark appellerer afgørelsen

Det internationale bordtennisforbund, ITTF, har udarbejdet et nyt pointsystem med en række nøje udvalgte øvelser, som alle spillere skal igennem. På baggrund af disse øvelser skal man mindst mangle ti point for at opfylde kravet til mindstehandicap, der betyder, at man må stille op i parabordtennis.

Sophie Walløe blev lørdag testet ud fra pointsystemet, og her var konklusionen, at hun kun mangler fem point og dermed ikke lever op til kravet om mindstehandicap.

Sophie Walløe

  • Født: 14. april 2000
  • Handicap: Medfødt hofteskred/hoftedysplasi
  • Klub: Hillerød Bordtennis
  • By: Søborg

Hun fik dog lavet en ny test søndag, som testede efter helt andre principper og ikke brugte pointsystemet.

- ITTF's begrundelse for at indføre det nye testsystem er at få konsistens i deres data og mere gennemsigtighed i klassifikationssystemet, og det har de i hvert fald ikke levet op til. Så først og fremmest er vi meget utilfredse med selve processen, siger Lykke Guldbrandt, der er ansvarlig for klassifikation i Parasport Danmark og var med under hele testen.

- De tester så også på en helt anden måde i dag (søndag, red.), hvilket gør det umuligt at gennemskue, og derfor appellerer vi også afgørelsen.

Ved de paralympiske lege i Rio de Janeiro i 2016 tabte Sophie Walløe kampen om bronzemedaljen. Tidligere har hun vundet VM-sølv samt EM-sølv- og -bronze.