Bordtennis

Danske bordtennismænd taber og vinker farvel til OL

Jonathan Groth og co. tabte 0-3 til Frankrig i OL-kvalifikationen og er ude af kampen om OL-billetter.

Danmark har aldrig haft et bordtennislandshold med til OL, siden holdturneringen blev indført ved legene i Beijing i 2008.

Og heller ikke ved sommerens OL i Tokyo får man det danske herrelandshold at se. Det står klart, efter at Danmark torsdag tabte 0-3 til Frankrig i den første kamp i kvalifikationsturneringen i Portugal.

En sejr havde sendt danskerne videre til en afgørende kvalifikationskamp, men det stod på forhånd klart, at de ville få det svært mod de fjerdeseedede franskmænd.

Michael Maze og Anders Lind indledte med et nederlag i en tæt herredouble mod det franske par Tristan Flore og Emmanuel Lebesson, der vandt med 3-1 i sæt.

De to venstrehåndede danskere var udmærket med i alle fire sæt, men vandt altså kun det ene i en kamp, der sluttede 12-10, 13-11, 8-11 og 11-9 til franskmændene.

Heller ikke Danmarks bedste singlespiller, Jonathan Groth, kunne bringe de rød-hvide på pointtavlen.

Groth, der er nummer 28 på verdensranglisten og allerede OL-kvalificeret i den individuelle turnering, tabte i fire sæt til Simon Gauzu, som er rangeret syv pladser højere.

Efter et første sæt, som franskmanden vandt 11-4, blev det blev noget mere jævnbyrdigt.

Groth var foran 6-1 i andet, men blev indhentet, og spillerne fulgtes ad til 11-11, hvor franskmanden tilsyneladende vrikkede om og måtte have behandling på den ene ankel.

Han kom dog hurtigt på benene og var ikke mere medtaget, end at han kunne vinde sættet 15-13, efter at Groth havde misset tre sætbolde.

Danskeren slog igen og vandt tredje sæt med 11-6, men det var en stakket frisk, for Gauzu sikrede sig sejren i fjerde, som han vandt 11-8.

Dermed var det op til Michael Maze at holde liv i Danmarks OL-chance, og det lykkedes den 38-årige veteran at bringe verdens nummer 37, Emmanuel Lebesson, i store problemer.

Maze førte 2-1 i sæt, men Lebesson tiltvang sig overtaget og kom tilbage i kampen. Det blev 11-7 til franskmanden i femte sæt.