Bordtennis

Jonathan Groth ryger ud i første runde af stor turnering

Første runde blev endestationen for Jonathan Groth i bordtennisturneringen Europe Top 16.

Den danske bordtennisspiller Jonathan Groth er færdig i bordtennisturneringen Europe Top 16 i schweiziske Montreaux.

I første runde, som svarer til ottendedelsfinalen, tabte danskeren til østrigeren Robert Gardos med 8-11, 7-11, 11-7, 11-4, 6-11, 6-11.

27-årige Groth var med i turneringen for Europas 16 bedste spillere som den aktuelt niendebedste europæer på verdensranglisten.

I 2018 sluttede han på tredjepladsen i turneringen, mens han sidste år nåede anden runde. I år havde han ambitioner om at gå hele vejen.

- Jeg går efter at banke dem alle, lød det med et smil på læben fra Jonathan Groth inden turneringen ifølge Bordtennis Danmarks hjemmeside.

Men sådan gik det ikke, for Groth nåede ikke videre fra første runde, og allerede i begyndelsen af kampen mod Robert Gardos så det skidt ud for det danske håb.

Danskeren tabte første sæt, og syv minutter senere måtte han også se andet sæt gå til østrigeren.

I tredje sæt kom Jonathan Groth endelig i gang og kom foran med seks point, før han vandt lukkede sættet.

Groth var stærk i egen serv og tog også fjerde sæt på overlegen vis, men så begyndte det igen at knibe. Gardos snuppede seks point i dueller, hvor danskeren servede, og tog femte sæt.

På østrigerens anden matchbold i sjette sæt slog Groth for langt og måtte se nederlaget i øjnene.

Desværre for Groth bliver Europe Top 16 spilles efter knock out-system hele vejen, så han må vente til næste år for at få oprejsning i turneringen.