Bordtennis

Mie Skov misser sidste mulighed for OL-billet

Mie Skov røg lørdag aften ud af den sidste kvalifikationsturnering forud for OL i Tokyo til sommer.

Mie Skovs drøm om at komme til OL i Tokyo kommer ikke til at gå i opfyldelse.

Den danske bordtennisspiller genoptog sidste år karrieren i håb om netop at kunne repræsentere Danmark ved sommerens olympiske lege.

Men det kommer ikke til at ske. Lørdag aften røg hun endegyldigt ud af den sidste kvalifikationsturnering til OL efter et dramatisk nederlag til portugisiske Jieni Shao.

Gik i stå trods føring

Skov var således foran med 3-0 i sæt, men så gik hun i stå. Shao vandt fire sæt i træk, tog sejren og spolerede danskerens OL-drøm. Portugiseren vandt med cifrene 10-12, 7-11, 2-11, 11-7, 11-7, 11-9, 11-7.

Havde Skov vundet, skulle hun stadig have besejret yderligere to modstandere søndag, før OL-billetten var i hus.

34-årige Mie Skov stoppede egentlig sin bordtenniskarriere i 2015 efter at have født sønnen Benjamin Noah, men sidste års udskydelse af sommer-OL tændte en ny gnist i hende.

Skov var i mange år Danmarks bedste kvindelige bordtennisspiller, og hun var med ved OL i London i 2012.

I marts havde hun for første gang mulighed for at sikre en OL-billet ved et internationalt kvalifikationsstævne i Doha i Qatar. Det glippede dog for Skov.

Denne uges kvalifikationsturnering i Portugal, der kun var for europæere, var derfor hendes sidste chance, men her lykkedes det altså heller ikke.

Tobias Rasmussen er også ude

Danmark er på herresiden repræsenteret ved OL i bordtennis, da Jonathan Groth længe har været kvalificeret til legene.

Og der var ved kvalifikationsturneringen i Portugal mulighed for at få to herrespillere med, men sådan endte det ikke

Senere lørdag aften tabte Tobias Rasmussen nemlig sin kamp og nåede dermed ikke videre til søndagens afgørende kampe om en OL-billet.

Tobias Rasmussen stillede op i stedet for Anders Lind, der for nylig var involveret i en voldsom bilulykke og derfor ikke kunne være med.

Trods en god og tæt kamp mod Eric Glod fra Luxembourg tabte Tobias Rasmussen 3-11, 12-10, 7-11, 15-17, 10-12.

Fjerde og femte sæt blev vundet af Eric Glod, efter at Tobias Rasmussen havde haft sætbold. Det blev udslagsgivende for nederlaget.