Bordtennis

Dansk PL-sølvvinder vil til Paris - afgav løfte til sine døtre

Peter Rosenmeier vandt sølv i lørdagens bordtennisfinale efter et nederlag til amerikanske Ian Seidenfeld ved de Paralympiske Lege i Tokyo.

Ved PL i Athen i 2004 vandt Peter Rosenmeier sin første medalje, og siden har han vundet medaljer ved samtlige Paralympiske Lege.

En stor bedrift, men selvom danskeren efterhånden er blevet 37 år, er han slet ikke færdig.

Og det er der en helt særlig grund til.

- Jeg har to døtre derhjemme, og jeg har lovet dem, at vi skal opleve et PL sammen, fortæller han til TV 2 SPORT.

- Det vil betyde meget for mig at give dem den oplevelse, for bordtennis og alle mine rejser har været en stor del af deres liv. Så jeg vil gerne give dem oplevelsen ved PL i Paris (i 2024, red.). Også fordi de nu er nået en alder, hvor de vil kunne nyde sådan en tur. Det skylder jeg dem.

Peter Rosenmeiers PL-medaljer

Athen 2004: Bronze

Beijing 2008: Guld

London 2012: Bronze

Rio de Janeiro 2016: Guld

Tokyo 2020: Sølv

Blandede følelser efter finalenederlag

For femte PL i streg sikrede Peter Rosenmeier sig en paralympisk medalje, men da danskeren - der har vundet guld to gange - ankom til legene med en ambition om endnu mere guld, har han svært ved at glæde sig over den sølvmedalje, han vandt lørdag formiddag.

- Det her resultat vil blive ved med at være en skuffelse. Jeg har forberedt mig længe på det moment her, og en masse mennesker har hjulpet mig undervejs. Det skulle have været en kulmination, og derfor skal det også lige bearbejdes, når det ikke går som man havde håbet.

- Jeg tror, jeg vil blive ved med at være skuffet. Men kan også godt både være skuffet og ærgerlig samtidig med, at man er glad og stolt.

Udover sine fem PL-medaljer har Peter Rosenmeier også vundet VM to gange.