Rio 2016

OL's vildeste fejring? Dansende norsk bronzevinder bliver taklet af træner

Det er stort at vinde metal ved OL. Så stort, at mange giver en ekstra opvisning efter sejren. Norske Stig havde en speciel grund til at fejre sejren.

Se dansk brydning i Rio på TV 2 PLAY

Der var ikke mange, der havde regnet med den norske bryder Stig André Berge som medaljetager ved OL i Rio. Alligevel formåede han at slå den aserbajdsjanske Rosman Bayramov i bronzefinalen og sikre sig den OL-medalje, som han missede i Beijing og London.

Berge nåede knap nok at juble, før han blev taklet fra siden af begge sine trænere.

Stig André Berge bliver taklet af sine trænere efter sejren.

Efter det voldsomme kram fra trænerne løb han rundt med det norske flag og gav tilmed en lille dans - se det i videoen i toppen af artiklen.

Berge vandt bronzemedaljen i klassen græsk romersk 59 kg.

Meget mere end sjov og ballade

Medaljen i Rio betyder mere for norske Berge, end man lige umiddelbart skulle tro. Den 33-årige bryder har nemlig haft det ekstra svært op til OL i år.

I hendes sidste døgn lovede jeg min mor, at jeg ville fortsætte arbejdet. Drømmen og målet for hele familien er den OL-medajle, som jeg mangler.

Stig André Berge

I vinters lå hans mor for døden. Inden hun gik bort, fik hun ham til at love, at han ville blive ved med at kæmpe for deres fælles drøm – at få en OL-medalje i Rio.

- Vejen tilbage på måtten har været hård. Men i hendes sidste døgn lovede jeg min mor, at jeg ville fortsætte arbejdet. Drømmen og målet for hele familien er den OL-medalje, som jeg mangler, skrev Berge på sin blog efter dødsfaldet.

Stig André Berge bliver udnævnt til vinderen af bronzekampen søndag.

Løftet blev forløst i dag – og glæden var tydelig.

- Jeg har kæmpet for min familie hele dagen. Det her er ikke kun min medajle, sagde Stig-André Berge til TV 2 Norge efter kampen søndag.     

En stor nordisk dag

I det hele taget er det gået godt for Skandinavien ved konkurrencerne i brydning. Den danske bryder Mark O. Madsen vandt OL-sølv efter et finalenederlag til russiske Roman Vlasov i klassen græsk romersk 75 kg.

Forinden havde han sikret sig finalepladsen og en OL-medalje med en sejr over ungarske Peter Bacsi.

Mark O. Madsen var i første omgang for træt til at fejre sejren med et stort optrin – men det var hans trænere ikke. I videoen herunder kan man se, hvordan de laver en forlæns og baglæns saltomortale.

Mark O. Madsen skriver sig ind i historien, da det er 68 år siden, Danmark sidst vandt en medalje i brydning.

Se et sammendrag af finalekampen herunder.