Rio 2016

Smed tøjet og gik verden rundt: Nu har OL-trænere fået tre års karantæne

To mongolske brydetrænere er blevet udelukket i tre år, efter de smed deres tøj i protest mod en dommerafgørelse i en bronzekamp ved OL.

Trænerne Tserenbaatar Tsogbayar og Byambarinchen Bayaraa skabte stor opmærksomhed verden over, da de i protest mod en dommerafgørelse smed tøjet og tyrede skoene i jorden.

Episoden koster nu tre års karantæne. Det skriver nyhedsbureauet AP, der har fået tilsendt et brev fra det mongolske forbund, hvor der står, trænerne er udelukket fra alle internationale konkurrencer frem til august 2019.

Det hele startede, da bryderen Mandakhnaran Ganzorig startede sin jubel før tid og endte med at blive dømt passiv i de sidste sekunder. Derfor gik stillingen fra 7-6 til 7-7, mens tiden samtidig var gået, og mongolen kunne se OL-bronzemedaljen glippe, selvom han i et kort øjeblik troede, han havde vundet.

Mandakhnaran Ganzorig så skuffet til, mens hans trænere reagerede noget voldsommere.

I brydning er reglerne nemlig sådan, at den der sidst scorer point, der vinder kampen. Så pludselig var himmel blevet til helvede i den mongolske lejr, og uzbekeren Ikhtiyor Navruzov kunne overtage jubelscenerne.

Udover de tre års karantæne til trænerne er forbundet blevet tildelt en bøde på omkring 340.000 danske kroner.

Herunder kan du se optrinnet i sin fulde længde