OL Tokyo 2020

Dansk bryder får ny mulighed for medalje efter nederlag

Fredrik Bjerrehuus tabte 1-5 til ukraineren Parviz Nasibov, men kan stadig vinde bronze ved OL i Tokyo.

Bryderen Fredrik Bjerrehuus tabte sin første kamp ved OL i Tokyo og kan dermed ikke længere vinde guld eller sølv.

Bjerrehuus tabte 1-5 til ukrainske Parviz Nasibov.

Til gengæld kan danskeren stadig drømme om en bronzemedalje, da Nasibov senere vandt sin semifinale og er klar til guldduel.

Således mødes alle brydere, der er røget ud til en finalist, i en opsamlingsturnering - eller repechage, som det hedder på engelsk - hvor der kæmpes om to bronzemedaljer.

To sejre giver bronze

Det betyder, at hvis Bjerrehuus kan vinde to kampe, så kan han rejse fra OL med en bronzemedalje. Vejen mod metal indledes i de tidlige timer onsdag dansk tid, men den bliver svær.

I første kamp venter russeren Artem Surkov, som tidligere har vundet både EM og VM.

Skulle det lykkes den 31-årige dansker at vinde den kamp, skal han i en direkte duel om bronze møde egypteren Mohamed Ibrahim Elsayed, som førte 6-0 mod Parviz Nasibov, men endte med at tabe 6-7.

Danskeren bragte sig ellers foran 1-0 mod Nasibov efter godt et minuts kamp, men ukraineren lavede hurtigt to point og førte 2-1 ved pausen.

Det blev også 3-1, inden Nasibov med et kast øgede til 5-1. Herfra forsøgte Bjerrehuus at kæmpe sig tilbage, men tiden løb fra danskeren.

31-årige Bjerrehuus stiller op i 67-kiloklassen i græsk-romersk stil, hvor greb fra hoften og op er tilladt - modsat i fristil, hvor der må gribes over hele kroppen.