Dansk curlingspiller får lang dopingkarantæne

16x9
Helle Simonsen i aktion for Danmark mod Rusland ved OL i Sochi i 2014. Foto: INTS KALNINS / Scanpix Denmark

Den danske curlingspiller Helle Simonsen er idømt 15 måneders karantæne efter en positiv dopingtest.

Under europamesterskabet i Danmark i november sidste år blev Helle Simonsen testet positiv for stoffet androstane, der findes på Det Internationale Dopingagenturs (WADA) liste over forbudte stoffer.

Nu har den danske curlingspiller modtaget sin straf, der lyder på 15 måneders udelukkelse dateret fra den 12. februar 2016, hvor hun blev midlertidigt suspenderet. Det meddeler det internationale curling forbund, WCF, der har udelukket Helle Simonsen.

I forbindelse med den midlertidige suspension oplyste Dansk Curling Forbund i en pressemeddelelse, at Helle Simonsen har en hormonel forstyrrelse kaldet PCOS, og at hun i den forbindelse havde taget noget naturmedicin for at opnå en normal hormonel balance i forbindelse med ønsket om en graviditet.

Et af stofferne i det præparat optræder dog på WADA's dopingliste, hvilket i første omgang udløste den midlertidige suspension, men altså nu holder den 31-årige dansker væk fra isen det næste år.

I afgørelsen fra det internationale curlingforbund lyder det, at forbundet er klar over, at Helle Simonsen ikke havde intention om at tage et præstationsfremmende medikament, men hun har stadig overtrådt dopingreglerne og skal derfor straffes.

Helle Simonsen var en del af skipper Lene Nielsens hold, blev nummer fire ved mesterskabet i Esbjerg. Grundet den positive dopingtest er Helle Simonsens resultat nu slettet, skriver mediet Inside The Games.

TV 2 SPORT har været i kontakt med sportschefen i Dansk Curling Forbund, men Ulrik Schmidt har ingen kommentarer til Helle Simonsens karantæne. I stedet henviser han til en eventuel pressemeddelelse, der vil komme fra forbundet.