Curling

En epoke er forbi: Curlinglandsholdet mister støttekroner

Team Danmark tror ikke længere på de danske curlingkvinder. Derfor har Team Danmark trukket støtten.

- Wii! Wii! Wiiii! 

De ikoniske råb fra Helena Blach Lavrsen var med til at sikre folkelig opbakning til de danske curlingkvinder, der ved OL i Nagano vandt nationens hidtil eneste vinterolympiske medalje. 

Siden da har Danmark har været repræsenteret med et kvindehold ved alle de fem vinter-OL. Men nu befinder dansk kvindecurling sig på tynd is - uden hold, uden støtte og med en meget svær OL-kvalifikationsturnering i december.

- Dameholdet har ingen resultater at basere noget på, så der er ingen støtte til damerne fra Team Danmark lige nu, siger sportschef Ulrik Schmidt til TV2 SPORT.

Danmark sluttede sidst ved det VM i april, og fredag meddelte skipper Lene Nielsen og to andre spillere, at de ikke længere vil afsætte den tid det kræver at spille curling på verdensplan.

Det efterlader søstrene Denise og Madeleine Dupont som de to sidste spillere på det seneste VM-hold. 

- Det har været en hård sæson på mange punkter. Vi klarede os ikke særligt godt til VM på grund af skader, manglende træning og dårlig forberedelse, og nu står min søster og jeg tilbage, siger en trist Madeleine Dupont til TV2 SPORT.

Med tanke på at Danmark har sikret en plads til OL-kvalifikationsturneringen i december i Tjekkiet satser Madeleine Dupont på at kunne samle et hold.

- Hvis man kender mig bare nogenlunde, så siger jeg ikke nej til en udfordring - og det ér en udfordring, for med Lene og de to andre på holdet, så havde det været en overkommelig opgave. Men vi har pladsen (i kvalifikationsturneringen, red.), og bare at smide den væk, det kan jeg ikke se nogen grund til.

Selvom det skulle lykkes for Madeleine Dupont at finde to nye spillere til holdet, så er det slet ikke givet at det bliver hende, der skal spille turneringen i Tjekkiet.

For reglerne i dansk curling fortæller, at hvis et hold går i opløsning, så skal mindst tre spillere fra det eksisterende hold fortsætte for at kunne få pladsen. Med kun to spillere tilbage må Dupont-søstrene igennem en dansk kvalifikationsrunde i oktober for at komme med til OL-kvalifikationen i Tjekkiet.

Men uanset hvilket hold og hvilken konstellation som skal af sted, så bliver det uden økonomisk støtte fra Team Danmark. 

- Det bliver bestemt ikke nemt, og jeg er rigtig  ærgerlig over, at Team Danmark vælger at trække stikket et halvt år før OL-kval'en. Det er hul i hovedet i min verden, siger Madeleine Dupont til TV2 SPORT.

Allerede i morgen sætter Madeleine Dupont sig sammen med sportschef Ulrik Schmidt for at finde ud af hvem hun og søster Denise Dupont skal spille sammen med - med henblik på at samle et slagkraftigt hold, der kan sikre, at Danmark fortsat kan prale med, at vi som nation aldrig har misset deltagelse ved et vinter-OL.