Curling

Danske curlingherrer sikrer sig OL-deltagelse

Skipper Rasmus Stjerne og resten af curlinglandsholdet har kvalificeret sig til vinter-OL. INTS KALNINS / Scanpix Denmark

Både herre- og kvindelandsholdet er klar til vinter-OL i 2018 efter sejre i OL-kvalifikationsturnering.

Det danske kvindelandshold i curling får følgeskab af herrelandsholdet ved vinter-OL i 2018.

Ligesom kvinderne lykkedes det nemlig de danske curlingherrer at indløse en billet til vinterlegene i Sydkorea. Det blev en kendsgerning, da Danmark søndag ved en kvalifikationsturnering i Tjekkiet besejrede værtsnationen 4-2.

I kampen mod Tjekkiet blev der ikke scoret i de to første ender. Først i tredje ende kom der gang i scoren, da Danmark med skipper Rasmus Stjerne i spidsen kom foran 1-0.

Italien svarede igen i fjerde ende, før Danmark scorede to gange i femte ende og dermed fik et solidt forspring.

To pointløse ender blev fulgt op af ottende ende, hvor Tjekkiet reducerede til 2-3. 

Danmark bevarede dog roen, og med sidste sten i tiende ende placerede skipper Rasmus Stjerne stenen i centrum af huset og sikrede den vigtige sejr.

De danske curlingherrer missede tidligere på dagen den første af to muligheder for at sikre en plads ved vinter-OL. I et spændende og tæt opgør vandt Italien 6-5. Kampen blev først afgjort efter en ekstra ende.

I gruppespillet var Danmarks herrer ellers ganske suveræne. Det blev til fem sejre af seks mulige, hvilket rakte til en førsteplads foran netop Italien og Tjekkiet.

I alt ti lande deltager ved vinterlegene i curling hos mændene. 

Værtsnationen Sydkorea er med, mens Canada, Sverige, USA, Japan, Schweiz, Storbritannien og Norge har kvalificeret sig ved at hente point ved verdensmesterskaberne i 2016 og 2017.

Og søndag tog Italien og Danmark så de sidste to billetter ved kvalifikationsturneringen i Tjekkiet.

Tidligere søndag blev kvindelandsholdet også klar til OL ved at besejre Italien 5-4 i den direkte dyst om en OL-billet.

Sejren kom først i hus efter en ekstra ende, som Danmark scorede i. De ti første ender sluttede 4-4 og dermed uden vinder, men i den ekstra ende holdt de danske kvinder hovedet koldt.