Curling

Danske curlingherrer tager første OL-sejr: - En forløsning

En solid præstation mod Italien banede vejen for de danske curlingherrers første sejr i Pyeongchang.

De danske curlingherrer sikrede sig natten til fredag deres første sejr ved vinter-OL i Pyeongchang.

I danskernes tredje kamp ved turneringen slog de Italien med 6-4.

De danske herrer kom godt ud af starthullerne med to point i både første og tredje ende. Det grundlagde en tidlig dansk 4-1-føring.

- Vi kom godt fra start, kom foran 4-1 og spillede mange pæne ender. Så skete der det, som ofte sker i curling, at når et hold kommer bagud, begynder det at tage flere chancer, forklarer skipper Rasmus Stjerne.

- Det betød, at italienerne kom tættere på os, så det var en stor forløsning, at vi i niende ende fik to point. Det betød, at vi var ret sikre på, at vi ville køre den hjem.

Fjerde ende endte uden point, inden italienerne med et enkelt point reducerede til 2-4 forud for pausen halvvejs i opgøret.

Efter pausen havde danskerne sidste sten i sjette ende. Et kiks af den danske skipper Rasmus Stjerne banede dog vejen for, at italienerne kunne stjæle et enkelt point og dermed reducere til 3-4.

I syvende ende så det ud til, at Rasmus Stjerne fik åbnet en dansk mulighed for to point med en god næstsidste sten.

Italienerne fulgte dog op med et fornemt double takeout, og danskerne sendte derfor med vilje sidste sten ud af banen. Dermed havde Danmark nemlig også fordelen af at have sidste sten i ottende ende.

Heller ikke her blev der dog lavet point.

Det gjorde der til gengæld i niende ende, hvor danskerne med sidste sten faktisk havde en fin mulighed for at score tre point. De måtte dog nøjes med to point og dermed en komfortabel 6-3-føring forud for sidste ende.

I tiende ende spillede Danmark defensivt og sendte med vilje flere sten ud af banen for at få så få sten som muligt i spil.

Den taktik lykkedes, og med et par sten tilbage var det umuligt for italienerne at indhente Danmark. Italien blev noteret for et enkelt point, da de to hold sagde tak for kampen, men det betød reelt set ingenting.

Danmark sikrede sig en solid 6-4-sejr og den første sejr i Sydkorea.

Allerede fredag klokken 12.05 dansk tid skal holdet på isen igen mod USA, der bliver den fjerde opgave ud af ni i gruppespillet.

- Det er faktisk rart. For nogle kan det måske godt virke mærkeligt, at curlingspillere godt kan lide at spille to kampe på en dag.

- Men vi er vant til den proces, hvor vi spiller om morgenen, har en pause, hvor vi får slappet af og evalueret og så starter op igen.

- Så det er ikke uvant for os og ikke noget, vores fysik ikke kan holde til, siger Rasmus Stjerne.

Efter mødet med USA kan danskerne se frem til en hviledag lørdag, inden der på søndag igen er to kampe på menuen.